Medic de 10 km, crosul la care medici și studenți de la UMF „Iuliu Hațieganu” au alergat pentu dotarea secției de pediatrie de la Oncologie

Crosul caritabil „Medic de 10 km”, un eveniment ajuns deja la a doua ediție și care sperăm să devină o tradiție a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, a avut loc și în acest an, în luna mai, în  Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și a reunit peste 350 de medici, cadre didactice și studenți de la cele trei facultăți ale universității. Cu toții au alergat pentru un scop nobil, acela de a sprijini Secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca. Toate fondurile obținute din taxele de participare la eveniment și din donații au fost utilizate pentru dotarea secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” cu tablete, televizoare și cărți pentru micii pacienți internați aici.

Educaţia fizică si sportul, medicina preventivă, sunt aspecte pe care profesorul Iuliu Haţieganu le-a promovat întreaga sa viață. A fost unul dintre organizatorii educaţiei fizice de masă în mediul rural şi universitar și a înființat, donând terenul, un parc sportiv destinat în special tinerilor și studenților, care în prezent îi poartă numele. Mă bucur că școala medical clujeană de astăzi, la a cărei înființare a avut o contribuție esențială, contribuie mai departe la îndeplinirea visului său”, a declarant rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.

Crosul caritabil „Medic de 10 km” a fost organizat de Organizația Studenților Stomatologi Cluj-Napoca, proiectul „Sport pentru Sănătate” – parte din Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj-Napoca, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.