Despre noi

Cu o tradiție de peste 150 de ani în învăţământul medical din Transilvania, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” este astăzi o universitate modernă, cu caracter internaţional şi multicultural, o universitate cu programe de studiu în limbile română, engleză și franceză. Din cei peste 7.500 de studenţi la programe de licență, mai mult de 2.800 sunt internaţionali, care provin din peste 60 de ţări.

UMF „Iuliu Hațieganu” reprezintă un reper constant și valoros în peisajul serviciilor educaționale, medicale și ale cercetării științifice din România și Europa Centrală și de Sud-Est, clasându-se constant pe locuri fruntașe în clasamanetele internaționale de profil.

O instituţie de învăţământ superior care formează specialişti în domeniul sănătății, capabili să profeseze cu succes oriunde în lume, universitatea noastră este un centru de excelenţă în învăţământ, formare, cercetare, asistenţă medicală şi farmaceutică cu un sistem de educaţie centrat pe student. Absolvenţii noștri obţin în mod constant cele mai bune rezultate la examenul de intrare în rezidențiat şi rezultate foarte bune la concursurile interaționale de ocupare a posturilor profesionale și din alte țări.