Cuvântul Rectorului

Rector Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Școala medicală clujeană – un exemplu de succes al învățământului medical și farmaceutic din România

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, o instituție cu o tradiție și o istorie bogată, oferă învățământ și cercetare științifică de înaltă calitate, o educaţie medico-farmaceutică centrată pe student, o viață studențească vibrantă și multiculturală și o infrastructură modernă.

Pe lângă misiunea academică pe care ne-am asumat-o cu responsabilitate, suntem și un factor activ şi dinamic în viaţa socio-culturală a Clujului, un brand de referinţă al oraşului. Suntem implicați în comunitate, însoțiți permanent de standarde etice înalte și contribuim la dezvoltarea societății.

Universitatea noastră este cunoscută la nivel european prin diversitatea sa, prin standardele excepționale ale educației și ale cercetării și prin performanța actului medical din cadrul clinicilor noastre.

Distinșii noștri profesori și cercetători, metodele pedagogice moderne, facilitățile de înaltă calitate pentru studenți și diversele programe de mobilități internaționale asigură o pregătire academică la cele mai înalte standarde, cu perspective de împlinire profesională sigure, oriunde în lume.

Calitatea studiilor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” este deja o tradiție pe care o ducem mai departe prin efort constant, investit în inovare și reînnoire. Suntem universitatea cu cei mai mulți studenți internaționali, care provin din peste 60 de țări și oferim programe de studii în domeniul medicinei și farmaciei în limbile română, franceză și engleză.

În calitate de rector, îmi asum misiunea de a lua cele m ai bune decizii strategice, de a utiliza corect și de a dezvolta toate resursele, de a rămâne ancorați în realităţile înconjurătoare şi de a crea o legătură directă cu cerințele pieţei muncii şi ale societății, prin flexibilitate şi adaptare rapidă la noile provocări.

Mândri de tradiția și de prezentul nostru, încrezători în viitor, vă invit să ne descoperiți.