
P.N.R.R – „EMed – Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate”
Tip proiect: Planul Național de Redresare și Reziliență – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”Granturi pentru Digitalizarea Universităților
Beneficiar: Universitatea de Medicină și Farmacie „IULIU HAȚIEGANU” din Cluj–Napoca
Titlul proiectului: „EMed – Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate”
Cod proiect: 616891542
Contract de finanțare: nr. 14070/16.09.2022
Finanțare de la bugetul de stat: 22,176,122.06 lei
Durată de desfășurare proiect: octombrie 2022 – decembrie 2025
Director proiect: Prof. dr. Anca Dana BUZOIANU
Obiectivul proiectului: Digitalizarea proceselor universității și implementarea educației bazată pe simularea actului medical.
Obiectivul 1: Digitalizarea tuturor proceselor universității până în anul 2028, astfel încât fiecare document creat (contracte de muncă, fișe de post, fișe de disciplină, contracte de studii etc.) în cadrul universității să fie creat ca original în format digital.
Activități:
- A1: Achiziții de hardware, software și servicii de transformare digitală.
Activitățile propuse contribuie la crearea infrastructurii (hardware și software) necesare digitalizării proceselor legate de interacțiunea cu studenții, putându-se trece astfel la documente digitale adecvate.
Obiectivul 2: Implementarea până în anul 2029 a educației bazată pe simularea actului medical prin utilizarea simulatoarelor, premergător interacțiunii cu pacienții din spitale. Derularea activității didactice (pregătirea în simulator) în format digital va fi asociată transformării digitale integrale a actului educațional, avându-se în vedere întregul proces de predare-învățare.
Activități:
- A1: conform detalii de mai sus.
- A2: Achiziții de servicii de dezvoltare a programelor de formare și de furnizare a programelor formare pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale studenților, personalului didactic, didactic auxiliar și de cercetare.
- A3: Actualizare programe de studiu pentru dezvoltarea competențelor digitale sau programe noi în domeniile de specializare stabilite ca prioritare.
Activitățile propuse presupun transformarea radicală cu ajutorul tehnologiei a predării, vizând infrastructura digitală (hardware și software) (A1) respectiv furnizarea de competențe studenților și cadrelor didactice pentru valorificarea acestor investiții (A2), asigudându-se permanența educației axate pe competențe digitale (A3).
Obiectivul 3: Implementarea până în anul 2029 a unei infrastructuri digitale pentru desfășurarea activității de cercetare.
Activități:
- Activitățile propuse contribuie la construirea infrastructurii digitale necesare derulării activității de cercetare.
Rezultate estimate:
În urma derulării celor patru activități, vor fi obținute următoarele rezultate:
I. Aferent activității A1, vor fi generate următoarele rezultate:
- Dotarea a 15 laboratoare cu tehnologie digitală modernă (hardware și software aferent);
- Dotarea unui centru de date nou;
- Dezvoltarea rețelei de internet interne a universității;
- Crearea unui laborator de cercetare nou cu activități de biobanking;
- Software, incluzând extindere licență platformă JobRouter, achiziționate;
- Servicii de transformare digitală prestate de către furnizori.
II. Aferent activității A2, vor fi generate următoarele rezultate:
- Servicii de dezvoltare a programelor de formare și de furnizare a programelor de formare specifice a competențelor digitale a cadrelor didactice și didactice auxiliare și cercetători achiziționate și prestate de către furnizor/i;
- Servicii de dezvoltare a programelor de formare și de furnizare a programelor de formare specifice pentru un număr de 320 de studenți achiziționate și prestate de către furnizor/i;
III. Aferent activității A3, vor fi generate următoarele rezultate:
- Actualizarea a 6 programe de studii care vizează specializări care vor asigura pregătirea studenților care vor putea să se angajeze în domeniile stabilite de Ministerul Educației ca prioritare. Este vizată revizuirea planurilor de învățământ sau a fișelor de disciplină, sau a resurselor educaționale aferente pentru cel puțin câte două discipline din cadrul fiecărui program de studiu;
IV. Aferent activității A4, vor fi generate următoarele rezultate:
- Derularea adecvată a activităților A1, A2 și A3;
- Atingerea obiectivelor specifice (OS1-OS8);
- Îndeplinirea indicatorilor asumați prin intermediul prezentei cereri de finanțare;
În cadrul proiectului „EMed – Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate” serviciile de formare vor asigura îmbunătățirea directă a competențelor digitale ale studenților, pregătirea cadrelor didactice pentru a-și extinde capacitatea de a sprijini studenții în demersul lor de dezvoltare a competențe antreprenoriale și digitale în cadrul predării curente. Totodată, se au în vedere pregătirea cadrelor didactice pentru a utiliza software-ul achiziționat în scopul dezvoltării competențelor digitale pentru studenți și software-ul specific care va asigura digitalizarea proceselor care se referă la relația cu studenții, conform cadrului european DigCompEdu.
Prin intermediul proiectului, cadrele didactice vor putea beneficia de programul de formare: „Îmbunătățirea predării prin folosirea infrastructurii digitale moderne de tip platforme educaționale, software modern, roboți virtuali, inclusiv cunoașterea noilor pedagogii de predare prin utilizarea tehnologiilor informaționale”, iar studenții vor putea beneficia de programul de formare: „Dezvoltarea de pacienți/roboți virtuali pentru activități didactice, de cercetare, de afaceri și de zi cu zi ”.
Ai nevoie de ajutor în pregătirea examenelor, articolelor științifice sau lucrării de licență?
Te putem ajuta cu un instrument software pentru automatizarea sarcinilor repetitive pe care să îl folosești în viața de student, dar și în cea de zi cu zi.
Cum? Te înscrii la un curs gratuit finalizat cu un certificat de absolvire derulat în cadrul proiectului EMed – Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate.
Înscrierea se face on-line accesând codul QR.
Proiectul EMed este unul strategic pentru universitatea noastră, proiect în cadrul căruia s-au achiziționat și se vor mai achiziționa simulatoare medicale de care poți beneficia și tu în cadrul Centrului de Simulare și în laboratoarele nou create.
„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://mfe.gov.ro/pnrr/
https://www.facebook.com/PNRROficial/