Programele de studii ale celor trei facultăţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” includ nouă specializări bine definite, cu o structură complexă, diferenţiate între ele prin prisma mijloacelor şi metodelor de predare – învăţare, în funcţie de specificul preclinic (fundamental) sau clinic (de specialitate în domeniu) al disciplinelor.
- studii de licenţă
- studii de masterat
- studii de doctorat
- formarea de specialităţi prin programe de rezidenţiat
- cursuri postuniversitare de perfecţionare (Educaţie Medicală Continuă)
- studii pentru dobândirea unor atestate de studii complementare
MEDICINĂ
Facultatea de Medicină oferă programe de studii la nivel de licență, master, doctorat, rezidențiat precum și de formare medicală continuă.
Cele 4 programe de studii la nivel de licenţă sunt:
- Medicină – 360 ECTS – studii universitare cu durata de 6 ani (Ciclul I şi ciclul II de studii universitare sunt oferite comasat și se acordă diplomă de licență și master)
- Asistenţă medicală – 240 ECTS – studii universitare cu durata de 4 ani
- Asistenţă medicală (Baia Mare) – 240 ECTS – studii universitare cu durata de 4 ani
- Radiologie şi Imagistică medicală – 180 ECTS – studii universitare cu durata de 3 ani
- Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare medicala – 180 ECTS – studii universitare cu durata de 3 ani.
Masterat
În cadrul Facultăţii de Medicină există un număr de 13 masterate, cu durata studiilor de 1 sau 2 ani.
Doctorat
Absolvenții facultății noastre, specializarea Medicină, se pot înscrie direct la studii doctorale. Pentru a se înscrie la doctorat, absolvenții celorlalte specializări trebuie să urmeze întâi un program de master.
Rezidenţiat
O componentă importantă a misiunii Facutăţii de Medicină este formarea de specialişti în domeniul medical prin rezidenţiat, cu durata studiilor între 4 şi 7 ani.
Educaţia continuă
Pentru pregătirea medicilor specialişti prin educaţie medicală continuă, există numeroase cursuri postuniversitare, cuprinzând toate specialităţile medicale.
Toate diplomele eliberate absolvenţilor noştri sunt recunoscute la nivel european.
MEDICINĂ DENTARĂ
Facultatea de Medicină Dentară oferă programe de studii la nivel de licență, master, doctorat, rezidențiat precum și de formare medicală continuă.
Cele 2 programe de studii la nivel de licenţă sunt:
- Medicină dentară – 360 ECTS – studii universitare cu durata de 6 ani (Ciclul I şi ciclul II de studii universitare sunt oferite comasat și se acordă diplomă de licență și master)
- Tehnică dentară – 180 ECTS – studii universitare cu durata de 3 ani
Absolvenții specializărilor oferite de către Facultatea de Medicină Dentară își pot continua studiile universitare la nivel de:
Absolvenții specializării medicină dentară a Facultăţii de Medicină Dentară se pot înscrie la studii doctorale imediat după absolvirea facultăţii. Absolvenţii specializării tehnică dentară trebuie să urmeze mai întâi un program de master pentru a se înscrie la doctorat.
FARMACIE
Facultatea de Farmacie oferă programe de studii de licență, master, doctorat, rezidențiat, formare profesională continuă.
În cadrul programelor de studii la nivel de licenţă sunt oferite trei specializări:
- Farmacie – 300 ECTS – studii universitare cu durata de 5 ani (Ciclul I şi ciclul II de studii universitare sunt oferite comasat și se acordă diplomă de licență și master)
- Nutriţie şi Dietetică – 180 ECTS – studii universitare cu durata de 3 ani
- Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – 180 ECTS – studii universitare cu durata de 3 ani
În cadrul Facultăţii de Farmacie sunt organizate 5 masterate, cu durata studiilor de 1 sau 2 ani.
Absolvenții specializării Farmacie a Facultăţii de Farmacie se pot înscrie la studii doctorale imediat după absolvirea facultăţii. Absolvenţii specializării de Nutriţie şi Dietetică trebuie să urmeze mai întâi un program de master pentru a se înscrie la doctorat.
În cadrul Facultăţii de Farmacie se oferă posibilitatea specializării prin rezidenţiat, formă specifică de învăţământ postuniversitar, care asigură pregătirea necesară pentru obţinerea titlului de farmacist specialist în două specializări: Farmacie clinică şi Laborator farmaceutic. La programele de studii de rezidenţiat se pot înscrie absolvenţii specializării Farmacie.
Oferta de cursuri postuniversitare este adaptată solicitărilor farmaciștilor practicieni, fiind actualizată anual