Pentru site-ul vechi al Universității vă rugam sa accesați OLD.UMFCLUJ.RO

Abonamente directe ale universităţii

 


Creată de către celebra editură Elsevier, Clinical Key reprezintă cea mai puternică bază de date cu conţinut medical full-text în acest moment.
Clinical Key este primul “motor de intuiție clinică” din lume. Mai mult decât un motor de căutare tradițional, ClinicalKey este construit de la elementele de bază până la conținut inteligent brevetat de Elsevier, taxonomia EMMeT
ClinicalKey asigură accesul fără egal la răspunsuri concise, de încredere, precum și conținut profund bazat pe dovezi pentru probleme mai complexe. Acoperind peste 30 de specialități medicale și chirurgicale, ClinicalKey este capabilă să ofere răspunsuri prin accesarea acestui conținut bogat și de bună calitate.

Modalităţi de access:

Training materials: https://view.highspot.com/viewer/6335a89a9a30e9247c5b1e29

How to use all the advanced functionality tools available in ClinicalKey: https://view.highspot.com/viewer/635694cf968268b9c3fc3a37

 

UpToDate este o resursă special proiectată pentru a facilita utilizatorilor accesul la informaţia clinică de ultimă oră. Scopul acesteia este de a le oferi clinicienilor răspunsuri practice şi concise în momente cruciale. Recenziile tematice sunt redactate de către medici experţi care revizuiesc literatura de specialitate şi sintetizează apoi informaţia în recomandări specifice pentru diagnosticare, management şi tratament. Pe lângă acestea, UpToDate mai conţine noutăţi din domeniu, ghiduri de practică medicală, informaţii despre diverse medicamente şi interacţiuni, calculatoare, UpToDate Pathways – scheme de abordare a unor afecţiuni, dar şi o secţiune privind educarea pacientului.

Link de acces: https://www.uptodate.com/contents/search

 


EMBASE de la Elsevier Life Science Solutions este cea mai vastă bază de date biomedicală internaţională pentru cercetători din domeniile biomedicale. Aceasta permite urmărirea şi preluarea de informaţii precise cu privire la medicamente şi boli, de la studii preclinice până la informaţii toxicologice critice. Embase conţine peste 28 de milioane de înregistrări indexate din peste 8300 de reviste începând cu 1947, dintre care peste 2500 de reviste care nu sunt cuprinse în Medline. Începând cu 2009, Embase include de asemenea rezumate de conferinţe, indexând peste 1000 de conferinţe care acoperă 300.000 de rezumate anual.

 


Clarivate Analytics – Web of Science este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice. Disponibilă pe platforma online Web of Knowledge, oferă acces la rezumatele articolelor a peste 11,220 reviste științifice și 120,000 de conferințe științifice din 256 de discipline.

Clarivate Analytics – Derwent Innovations Index cuprinde date despre peste 14,3 milioane brevete și invenții înregistrate din 40 de țări, inclusiv România. Oferă o privire de ansamblu la nivel internațional asupra unei invenții, inclusiv noutatea, proprietarul legal și gradul de protecție.

 

 


AccessPharmacy include 45 de manuale, monografii de medicamente, referințe care sunt esențiale pentru educația in farmacie, inclusiv ediția curentă completă a celei mai importante lucrări de farmacoterapie disponibilă în prezent, DiPiro’s Pharmacotherapy: A Pathophysiologic.

Pentru a menţine contul de utilizator activ, reautentificarea prin intermediul logării pe profil este necesară o dată la 90 de zile.

Accesați Lista completă a titlurilor disponibile în AccessPharmacy.

 

 

Farmacopeea Europeană (Ph. Eur.) defineşte cerinţele privind compoziţia calitativă şi cantitativă a medicamentelor, testele care trebuie realizate asupra medicamentelor şi asupra substanţelor şi materialelor utilizate pentru producerea acestora.

 

 


 

Resurse în acces deschis

 


Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la peste 25% din informația aparută la nivel global în domeniile științelor exacte și umaniste, tehnologiei și medicinei. Este incontestabil cea mai importantă resursă informațională academică a zilelor noastre. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 


SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare științifice de la noi din țară. Cuprinde reviste și cărți de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff și Birkhäuser. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 

PROQUEST Academic Research Library oferă acces la textul integral și rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Pe o singură platformă online aveți acces la informații din peste 160 de domenii științifice: economie, literatură, geografie, psihologie, știință, drept, reviste și cotidiane de interes general, educație, religie, sănătate, științe umaniste, calculatoare, etc. de la edituri academice din toată lumea. Prin proiectul ANELiS aveți acces la peste 4070 de reviste de specialitate din toate domeniile științifice, dintre care peste 2800 în text integral.

 

Platforma Oxford Journals oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Este oferită de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editură motivată de calitatea publicațiilor sale. Veți recunoaște angajamentul acestei edituri în standardele portofoliului său de reviste însumând 211 titluri grupate în 6 discipline, din care 125 de reviste sunt cotate ISI.

 

Cambridge Journals este o colecție de 380 de reviste științifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editură Cambridge University Press. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma online Cambridge Core.

 


Nature este cel mai apreciat săptămânal științific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicațiile, să examineze oportunitățile provenite din apariția noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienței cititorilor săi.

Nature Publishing Group publică 140 de reviste (din care 88 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: științele vieții, științe fizice, științe applicate și medicină clinică.

 

Academic Search Complete – bază de date multidisciplinară cuprinzând peste 4600 de reviste cu text integral. O parte din reviste sunt cu embargo de 6 – 12 luni.

 


SCOPUS – Bază de date cu rezumate, bazată pe citări, a editurii Elsevier, conținând peste 50 de milioane de referințe din 21.000 de titluri de reviste.

 

Platforma de cercetare Wiley Online Library oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. La sfârșitul lunii iulie 2010 a fost lansată platforma Wiley Online Library care a înlocuit platforma Wiley InterScience.

Pe platforma Wiley Online Library se regăsesc 1500 reviste, peste 14,000 de cărți online, sute de lucrări de referință, baze de date și alte resurse.
Wiley Online Library oferă acces la peste 4 milioane de articole din peste 1,500 de reviste ale editurilor John Wiley & Sons, inclusiv imprinturile Wiley-Blackwell, Wiley-VCH si Jossey-Bass.

 

LWW Premier Journal Collection Plus este o combinație exclusivă de 23 de reviste premium publicate de editura Lippincott Williams și Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății, reviste clinice esențiale, relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, indiferent de disciplina lor.

 

Descoperiți colecțiile de ebooks disponibile pentru membrii consorțiului Anelis Plus

În urma procedurilor de achiziție și abonare desfășurate de Asociația Universitătilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România – ANELIS PLUS, instituțiile membre au acces la o varietate de colecții de cărți electronice (ebooks) de la câteva dintre cele mai prestigioase edituri internaționale: Cambridge University Press (4 colectii : Medicine, Engineering, Physics and Astronomy, Computer Science), Wiley ( 11 colectii: Chemistry, Mathematics & Statistics, Medicine, Life Sciences, Computer Science & Information Technology, Earth, Space & Environmental Sciences, Physical Sciences & Engineering, Humanities, Nursing, Dentistry & Healthcare, Psychology), și iGroup – American Library Association (ALA).

 

Colecțiile de cărți electronice științifice achizitionate de la Editura Wiley se găsesc pe platforma Wiley Online Library. Aceste colecții asigură accesul complet și comprehensiv la informația științifică, punând la dispoziția utilizatorilor sinteza unor descoperiri științifice fundamentale.

Link: https://onlinelibrary.wiley.com/

 

De Gruyter publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 270 de ani de existență. Compania lansează peste 1.300 de titluri noi de cărți în fiecare an în domeniile științe umaniste, științe sociale, medicină, științele naturii și drept; publică peste 800 de reviste și oferă o gamă largă de conținut digital. Se publică cărți în 29 de domenii de activitate, în prezent sunt achiziţionate prin intermediul Consorţiului peste 2,860 de titluri.

Link: https://www.degruyter.com/

 

Emerald Publishing are un portofoliu de cărți academice care reflectă cele mai recente tendințe emergente de la autori și editori de top din domeniile lor.
Cărțile acoperă o gamă largă de subiecte și tot conținutul este riguros revizuit.
Formatele publicate includ Monographs, Emerald Points, Professional Business, Handbooks și Textbooks.

Link: https://www.emerald.com/insight

 

IG Library este o platformă de e-books de ultimă generație dezvoltată de IG Publishing. Având o interfață prietenoasă cu utilizatorul, permite regăsirea informației din cadrul colecțiilor de cărți electronice disponibile. Resursele sunt regăsite din baza de date aparținând ALA (American Library Association), care de la fondarea sa în 1876, publică periodice și cărți dedicate profesioniștilor din domeniul biblioteconomiei și al informației.

Ghid de utilizare : https://portal.igpublish.com/iglibrary/guide/en_US
Link de acces: https://portal-igpublish-com.am.e-nformation.ro/iglibrary/

 

Depozitul Național ANELIS Plus
Depozitul național de documente (national repository) dezvoltat în cadrul Proiectului ANELIS Plus, atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România, care permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse în sistem open access.

Accesul se face pe baza creării gratuite a unui cont în cadrul ANELIS Plus. Link: https://dspace.anelisplus.ro/xmlui/

 


Baza de date Cochrane este disponibilă de pe platforma Wiley Interscience. Este cea mai importantă resursă pentru medicina bazată pe dovezi, cuprizând peste 6000 referate sistematice și peste 600.000 de încercări clinice. Este cu text integral, indexată după domenii, autori și cuvinte cheie.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca din anul 2021 s-a alăturat programului Institutional Open Access Program (IOAP) din cadrul MDPI.

Programul IOAP este proiectat să acorde sprijin instituţiilor în scopul facilitării tranziţiei către modelul de publicare în regim Open Access. Cercetătorii afiliaţi universităţilor participante beneficiază de o reducere de 15% a taxei de procesare a articolului (APC, Article Processing Charges), pentru publicarea într-unul din jurnalele MDPI.

MDPI publică jurnale OA supuse procesului de peer review, punând accent pe procesarea editorială atât rapidă cât şi minuţioasă. Scopul acestora este de a furniza lucrări de cercetare de înaltă calitate verificate, puse la dispoziţia comuninităţii academice în cel mai scurt timp posibil. MDPI de asemenea se situează în topul curentului Open Access, lansându-şi primul jurnal online, „Molecules” în 1996, iar în prezent fiind leader în ceea ce priveşte publicarea în regim Open Access, deţinând peste 300 jurnale dintr-o paletă variată de domenii ştiinţifice (https://www.mdpi.com/about/journals).

În plus, oferă următoarele servicii multidisciplinare pentru a disemina cercetarea în regim Open Access (SciForum, PrePrints, JAMS)

 

Cărți cu acces online

Biblioteca noastră vă oferă acces online la peste 200 de titluri. Le puteţi accesa în cadrul bibliotecii. În acest scop, vă rugăm să vă adresaţi bibliotecarilor de la Serviciul de relaţii cu publicul (etaj IV – str. Victor Babeş; Biblioteca Haşdeu). Lista de titluri – vezi anexa.

 

TRAINING resurse electronice

FREE TRIAL

CĂRȚI CU ACCES ONLINE

RESURSE OPEN ACCES