Nr. crt.Resursa AbonatăEdituraTipul de abonament
1Academic Search UltimateEbsco
Consortiul Anelis+
2AccessPharmacyMcGrow Hill
Instituțional
3British Medical JournalsBMJ
Consortiul Anelis+
4Cambridge JournalsCUP
Consortiul Anelis+
5Clarivate Analytics – Derwent Innovations IndexClarivate Analytics
Consortiul Anelis+
6Clarivate Analytics – InCitesClarivate Analytics
Consortiul Anelis+
7Clarivate Analytics – Web of ScienceClarivate Analytics
Consortiul Anelis+
8Clinical KeyElsevier
Consortiul Anelis+
9Complete AnatomyElsevier
Consortiul Anelis+
10de Gruyter ebooksDe Gruyter
Consortiul Anelis+
11Dentistry & Oral Sciences SourceEbsco
Consortiul Anelis+
12DynamedEbsco
Consortiul Anelis+
13Elsevier Ebooks - Science Direct Book Series and Handbook Series Package ScienceDirect.com | Science, health and medical journals, full text articles and books. (e-nformation.ro)Elsevier
Consortiul Anelis+
14EMBASEElsevier
Instituțional
15Emerald eBooks CollectionEmerald Publishing
Consortiul Anelis+
16Farmacopeea EuropeanaEDQM
Instituțional
17IEEE- Now Foundation ebook CollectionIEEE  Institute of Electrical and Electronics Ingineers
Consortiul Anelis+
18iGroup- American Library Association ebook CollectionAmerican Libraries Association - iG Library
Consortiul Anelis+
19Nature Portofolio JournalsSpringer-Nature
Consortiul Anelis+
20OVIDWolters Kluwer
Consortiul Anelis+
21Oxford Journals-STMOUP
Consortiul Anelis+
22ProQuest CentralProQuest
Consortiul Anelis+
23Sage eBooks CollectionsSage Knowledge
Consortiul Anelis+
24ScienceDirect Freedom Collection Journals Elsevier
Consortiul Anelis+
25SCOPUSElsevier
Consortiul Anelis+
26SpringerLink JournalsSpringer
Consortiul Anelis+
27Taylor & Francis Journals-MedTaylor & Francis
Consortiul Anelis+
28UpToDate AnywhereWolters Kluwer
Consortiul Anelis+
29Wiley ebooksWiley
Consortiul Anelis+
30Wiley JournalsWiley
Consortiul Anelis+

Creată de către celebra editură Elsevier, Clinical Key reprezintă cea mai puternică bază de date cu conţinut medical full-text în acest moment.
Clinical Key este primul „motor de intuiție clinică” din lume. Mai mult decât un motor de căutare tradițional, ClinicalKey este construit de la elementele de bază până la conținut inteligent brevetat de Elsevier, taxonomia EMMeT.
ClinicalKey asigură accesul fără egal la răspunsuri concise, de încredere, precum și conținut profund bazat pe dovezi pentru probleme mai complexe. Acoperind peste 30 de specialități medicale și chirurgicale, ClinicalKey este capabilă să ofere răspunsuri prin accesarea acestui conținut bogat și de bună calitate.

Modalităţi de access:

Training materials: https://view.highspot.com/viewer/6335a89a9a30e9247c5b1e29

How to use all the advanced functionality tools available in ClinicalKey: https://view.highspot.com/viewer/635694cf968268b9c3fc3a37

 

COMPLETE ANATOMY – oferă acces la cursuri de anatomie, atlase sau materiale video și poate fi utilizată de pe dispozitive personale (telefon, laptop, tabletă etc.), din sălile de lectură ale Bibliotecii sau de pe orice calculator aflat în campusul universității.

COD INSTITUȚIONAL DE ACCES: 536152833635

Modaliate de acces

Descărcați versiunea gratuită a platformei Complete Anatomy din App Store pentru dispozitivul dumneavostră: https://3d4medical.com/download
Lansați aplicația și finalizați înregistrarea în aplicație, folosind adresa de e-mail instituțional @elearn.umfcluj.ro

Mai multe informații referitoare la platforma Complete Anatomy: Complete Anatomy Help Center.
Cum folosim Complete Anatomy?:
Online Webinar
Webinar Passcode: %N56.674

 

UpToDate este o resursă special proiectată pentru a facilita utilizatorilor accesul la informaţia clinică de ultimă oră. Scopul acesteia este de a le oferi clinicienilor răspunsuri practice şi concise în momente cruciale. Recenziile tematice sunt redactate de către medici experţi care revizuiesc literatura de specialitate şi sintetizează apoi informaţia în recomandări specifice pentru diagnosticare, management şi tratament. Pe lângă acestea, UpToDate mai conţine noutăţi din domeniu, ghiduri de practică medicală, informaţii despre diverse medicamente şi interacţiuni, calculatoare, UpToDate Pathways – scheme de abordare a unor afecţiuni, dar şi o secţiune privind educarea pacientului.

Link de acces: https://www.uptodate.com/contents/search

 


EMBASE de la Elsevier Life Science Solutions este cea mai vastă bază de date biomedicală internaţională pentru cercetători din domeniile biomedicale. Aceasta permite urmărirea şi preluarea de informaţii precise cu privire la medicamente şi boli, de la studii preclinice până la informaţii toxicologice critice. Embase conţine peste 28 de milioane de înregistrări indexate din peste 8.300 de reviste începând cu 1947, dintre care peste 2.500 de reviste care nu sunt cuprinse în Medline. Începând cu 2009, Embase include de asemenea rezumate de conferinţe, indexând peste 1.000 de conferinţe care acoperă 300.000 de rezumate anual.

 


Clarivate Analytics – Web of Science este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice. Disponibilă pe platforma online Web of Knowledge, oferă acces la rezumatele articolelor a peste 11.220 reviste științifice și 120.000 de conferințe științifice din 256 de discipline.

Clarivate Analytics – InCites este un instrument de evaluare bazat pe citate pentru administratorii academici și guvernamentali pentru a analiza productivitatea instituțională și pentru a compara producția științifică cu cea a colegilor și a celor care aspiră la o asemenea performanță la nivel național și internațional.

Clarivate Analytics – Derwent Innovations Index cuprinde date despre peste 14,3 milioane brevete și invenții înregistrate din 40 de țări, inclusiv România. Oferă o privire de ansamblu la nivel internațional asupra unei invenții, inclusiv noutatea, proprietarul legal și gradul de protecție.

 


AccessPharmacy include 45 de manuale, monografii de medicamente, referințe care sunt esențiale pentru educația în farmacie, inclusiv ediția curentă completă a celei mai importante lucrări de farmacoterapie disponibilă în prezent, DiPiro’s Pharmacotherapy: A Pathophysiologic.

Pentru a menţine contul de utilizator activ, reautentificarea prin intermediul logării pe profil este necesară o dată la 90 de zile.

Accesați Lista completă a titlurilor disponibile în AccessPharmacy.

 

Farmacopeea Europeană (Ph. Eur.) – European Pharmacopoeia Online (edqm.eu) – defineşte cerinţele privind compoziţia calitativă şi cantitativă a medicamentelor, testele care trebuie realizate asupra medicamentelor şi asupra substanţelor şi materialelor utilizate pentru producerea acestora.

 


 

Resurse în acces deschis

 


Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la peste 25% din informația aparută la nivel global în domeniile științelor exacte și umaniste, tehnologiei și medicinei. Este incontestabil cea mai importantă resursă informațională academică a zilelor noastre. Proiectul ANELIS furnizează accesul la peste 1.800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 


SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare științifice de la noi din țară. Cuprinde reviste și cărți de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff și Birkhäuser. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1.800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 

PROQUEST Academic Research Library oferă acces la textul integral și rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Pe o singură platformă online aveți acces la informații din peste 160 de domenii științifice: economie, literatură, geografie, psihologie, știință, drept, reviste și cotidiane de interes general, educație, religie, sănătate, științe umaniste, calculatoare, etc. de la edituri academice din toată lumea. Prin proiectul ANELiS aveți acces la peste 4.070 de reviste de specialitate din toate domeniile științifice, dintre care peste 2.800 în text integral.

 

Platforma Oxford Journals oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Este oferită de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editură motivată de calitatea publicațiilor sale. Veți recunoaște angajamentul acestei edituri în standardele portofoliului său de reviste însumând 211 titluri grupate în 6 discipline, din care 125 de reviste sunt cotate ISI.

 

Cambridge Journals este o colecție de 380 de reviste științifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editură Cambridge University Press. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma online Cambridge Core.

 


Nature este cel mai apreciat săptămânal științific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicațiile, să examineze oportunitățile provenite din apariția noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienței cititorilor săi.

Nature Publishing Group publică 140 de reviste (din care 88 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: științele vieții, științe fizice, științe aplicate și medicină clinică.

 


SCOPUS – Bază de date cu rezumate, bazată pe citări, a editurii Elsevier, conținând peste 50 de milioane de referințe din 21.000 de titluri de reviste.

 

Platforma de cercetare Wiley Online Library oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. La sfârșitul lunii iulie 2010 a fost lansată platforma Wiley Online Library care a înlocuit platforma Wiley InterScience.

Pe platforma Wiley Online Library se regăsesc 1.500 reviste, peste 14.000 de cărți online, sute de lucrări de referință, baze de date și alte resurse.
Wiley Online Library oferă acces la peste 4 milioane de articole din peste 1.500 de reviste ale editurilor John Wiley & Sons, inclusiv imprinturile Wiley-Blackwell, Wiley-VCH si Jossey-Bass.

 

LWW Premier Journal Collection Plus este o combinație exclusivă de 23 de reviste premium publicate de editura Lippincott Williams și Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății, reviste clinice esențiale, relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, indiferent de disciplina lor.

 

Taylor and Francis Journal Collection

Website: https://www.tandfonline.com/

Taylor & Francis s-a dedicat timp de peste două secole publicării academice de cea mai înaltă calitate, scopul editurii fiind acela de a promova progresul uman prin cunoaștere. Taylor and Francis Group reprezintă Divizia Academic Publishing de la Informa Group PLC.

Medical & Pharmaceutical Science (MPS)Library – conține peste 170 de titluri medicale ce asigură utilizatorilor acces la cel mai recent conținut de mare impact, precum:

 • Allied & Public Health;
 • Clinical Psychiatry & Neuroscience;
 • General Medicine & Dentistry (Oncology, Obsterics & Gynaecology; Opthalomology; Orthopedics, Endocrinology);
 • Pharmaceutical Science & Toxicology.

BMJ Journal Collection

Website: https://journals.bmj.com/

British Medical Journals publică unele dintre cele mai citate și citite reviste din lume. Sprijină profesioniștii din domeniul sănătății și cercetătorii din întreaga lume. Colecția de reviste include unele dintre cele mai influente titluri din domeniul lor. Prin parteneriat cu colegiile regale și cu organizațiile medicale academice și profesionale de top, BMJ publică cele mai recente și mai relevante cercetări.

 

Dentistry & Oral Sciences Source

Link acces: Advanced Search: EBSCOhost

Dentistry & Oral Sciences Source este o bază de date care conţine descrieri bibliografice şi abstracte ale articolelor. Aici sunt indexate toate revistele din domeniile stomatologiei si ştiinţelor dentare care sunt achiziţionate de obicei de către şcolile de stomatologie şi de alte instituţii din domeniu.

 

DynaMed EBSCO

DynaMed este un instrument clinic de referinţe creat de medici pentru medici şi alte categorii profesionale din domeniul sănătăţii, destinat utilizării la locul de îngrijire a bolnavului.

Link acces: DynaMed

 

Academic Search Ultimate

Link acces: Advanced Search: EBSCOhost

Cea mai bună bază de date de reviste multidisciplinare cu text integral din lume – include Expanding International Content. EBSCO are cele mai importante și cele mai apreciate vocabulare academice elaborate de experți în domeniu, acoperind toate disciplinele și editurile majore.

 


Descoperiți colecțiile de EBOOKS disponibile pentru membrii consorțiului Anelis Plus

 

Elsevier Ebooks

Seriile de cărţi achiziționate fac parte din Science Direct Book Series and Handbook Series Package, conțin 590 de titluri unice, organizate pe 67 serii.

Cercetătorii, profesorii, studenții și specialiștii utilizează ScienceDirect pentru a îmbunătăți modul în care regăsesc, citesc, înțeleg și diseminează rezultatele cercetărilor științifice.

 

Emerald eBooks Collection

Emerald Publishing are un portofoliu de cărți academice care reflectă cele mai recente tendințe emergente de la autori și editori de top din domeniile lor.
Cărțile acoperă o gamă largă de subiecte și tot conținutul este riguros revizuit. Prin sistemul de asigurare al calității, Emerald s-a asigurat că toate titlurile apar acum atât în Scopus, cât și în Indexul de citare a cărților.

Formatele publicate includ Monographs, Emerald Points, Professional Business, Handbooks și Textbooks.

 

Sage eBooks Collections – Sage Knowledge

Găzduiește mii de titluri atent selectate, scrise de autori și editori de talie mondială pe subiecte de actualitate din științele sociale. Include:

 • titluri academice și științifice care asigură baza de cunoștințe a studenților și cercetătorilor
 • cărți fundamentale în domeniile esențiale ale cercetării și dezbaterilor
 • referințe accesibile pentru studenți și numeroase titluri profesionale practice în educație

În prezent, aveți acces la patru colecții de cărți de pe platforma Sage Knowledge, și anume:

 1. Geography, Earth & Environmental Science
 2. Health & Social Care
 3. Media, Communication & Cultural Studies
 4. Sociology
 
 

Wiley ebooks

Colecțiile de cărți electronice științifice achizitionate de la Editura Wiley, se găsesc pe platforma Wiley Online Library (https://onlinelibrary.wiley.com/) și sunt cărți incluse în colecțiile selectate aferente anului 2018-2021. Colecțiile asigură accesul complet și comprehensiv la informația științifică actuală specifică cărților, care este diferită de informația din jurnale, punând la dispoziția utilizatorilor sinteza unor descoperiri științifice fundamentale, respectând fluxul evoluției istorice, dându-le cercetătorilor posibilitatea să-și poziționeze cercetările și eventualele lucrări proprii într-un context relevant, dar și să-și optimizeze timpul de informare și cercetare.

Cele 563 de titluri din cele 6 colecții de cărți electronice Wiley din anul 2018 acoperă următoarele domenii/colecții științifice:

 • Chemistry – 104 titluri
 • Humanities – 52 titluri
 • Life Sciences – 36 titluri
 • Medicine – 31 titluri
 • Physical Sciences & Engineering – 283 titluri
 • Social & Behavioral Sciences – 57 titluri

Cele 750 de titluri din cele 11 colecții de cărți electronice Wiley din anul 2021 acoperă următoarele domenii/colecții științifice:

 • Chemistry – 117 titluri
 • Mathematics & Statistics – 52 titluri
 • Medicine – 40 titluri
 • Life Sciences – 42 titluri
 • Computer Science & Information Technology – 66 titluri
 • Earth, Space & Environmental Sciences – 42 titluri
 • Physical Sciences & Engineering – 295 titluri
 • Humanities – 26 titluri
 • Nursing, Dentistry & Healthcare – 33 titluri
 • Psychology – 14 titluri
 • Veterinary Medicine – 23 titluri

de Gruyter ebooks

De Gruyter publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 270 de ani de existență.

Cele 2.860 de titluri din cele 29 de colecții De Gruyter eBooks acoperă următoarele domenii/colecții științifice:

Social Sciences, History, Literary Studies, Linguistics and Semiotics, Theology and Religion, Business and Economics, Philosophy, Classical and Ancient, Near Eastern Studies, Architecture and Design, Mathematics, Life Sciences, Arts, Physics, General Interest, Law, Medicine, Engineering, Industrial Chemistry, Library and Information Science, Book Studies, Chemistry, Materials Sciences, Geosciences, Cultural Studies, Computer Sciences, Music, Jewish Studies, Sports and Recreation, Asian and Pacific Studies, Islamic and Middle Eastern Studies

 

IEEE – Now Foundation eBook Collection

IEEE – NOW Publishers Technology eBooks Library Full este o resursă de încredere pentru cercetătorii, studenții absolvenți și inginerii corporatiști care explorează un subiect nou sau caută referințe de nivel înalt în domenii necunoscute din inginerie sau informatică. Acces la peste 600 de titluri de cărți electronice incluzând manuale practice, texte introductive și avansate, lucrări de referință și cărți profesionale, cu accent pe domenii de vârf de cercetare, cum ar fi:

Comunicații și teoria informației, Grafică computerizată, Sisteme de energie electrică, Automatizare în proiectare electronică, Rețele, Robotică, Prelucrarea semnalului, Tehnologie, Interacțiune om-calculator, Sisteme informaționale, Învățare automată, Sisteme de securitate, Limbaje de programare, Informatică teoretică, altele.

 

iGroup- American Library Association eBook Collection

IG Publishing – iGroup este un agregator de top pentru cărți electronice pentru utilizatorii din mediul academic, public, guvernamental și corporatist din întreaga lume. Această companie colaborează cu edituri, asociații profesionale și societăți de renume pentru a stoca pe platforma sa conținut de calitate superioară.

Colecția de cărți electronice de la editura American Libraries Association de pe platforma iG Library, dezvoltată de IG Publishing – iGroup conține 334 de titluri și acoperă următoarele domenii științifice: arte, biblioteconomie, drept, etică și responsabilitate profesională, filosofie, istorie, psihologie, instruire, management etc, domenii în conexiune cu științele informării și documentării.

Cărți cu acces online

Biblioteca noastră vă oferă acces online la peste 200 de titluri. Le puteţi accesa în cadrul bibliotecii. În acest scop, vă rugăm să vă adresaţi bibliotecarilor de la Serviciul de relaţii cu publicul (etaj IV – str. Victor Babeş; Biblioteca Haşdeu). Lista de titluri – vezi anexa.

Depozitul Național ANELIS Plus
Depozitul național de documente (national repository) dezvoltat în cadrul Proiectului ANELIS Plus, atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România, care permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse în sistem open access.

Accesul se face pe baza creării gratuite a unui cont în cadrul ANELIS Plus. Link: https://dspace.anelisplus.ro/xmlui/

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie « Iuliu Haţieganu » Cluj-Napoca din anul 2021 s-a alăturat programului Institutional Open Access Program (IOAP) din cadrul MDPI.

Programul IOAP este proiectat să acorde sprijin instituţiilor în scopul facilitării tranziţiei către modelul de publicare în regim Open Access. Cercetătorii afiliaţi universităţilor participante beneficiază de o reducere de 15% a taxei de procesare a articolului (APC, Article Processing Charges), pentru publicarea într-unul din jurnalele MDPI.

MDPI publică jurnale OA supuse procesului de peer review, punând accent pe procesarea editorială atât rapidă cât şi minuţioasă. Scopul acestora este de a furniza lucrări de cercetare de înaltă calitate verificate, puse la dispoziţia comuninităţii academice în cel mai scurt timp posibil. MDPI de asemenea se situează în topul curentului Open Access, lansându-şi primul jurnal online, « Molecules » în 1996, iar în prezent fiind leader în ceea ce priveşte publicarea în regim Open Access, deţinând peste 300 jurnale dintr-o paletă variată de domenii ştiinţifice (https://www.mdpi.com/about/journals).

În plus, oferă următoarele servicii multidisciplinare pentru a disemina cercetarea în regim Open Access (SciForum, PrePrints, JAMS)