Workshop alergii alimentare

Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, vă invită să participați la Workshopul de alergii alimentare cu titlul O nouă eră în diagnosticul și tratamentul alergiilor alimentare. Workshopul va avea loc în perioada 20 – 21 octombrie 2023, la Cluj-Napoca, în Aula „Iuliu Hațieganu” a universității, str. Gh. Marinescu nr. 23.

Evenimentul promovează noutățile din domeniul afecțiunilor alergice alimentare și va oferi cadrul pentru schimbul de experiență profesională și know-how interdisciplinar, abordând teme variate, cum sunt epidemiile de alergii alimentare, interacțiunile acestora cu imunodeficiențele, impactul alergiilor alimentare asupra bolilor alergice respiratorii, particularitățile alergiilor alimentare la copii, managementul alergiilor alimentare IgE-mediate, imunoterapia orală pentru alergia la alimente, precum și prezentarea de cazuri clinice relevante.

Un loc aparte îl are primul workshop GA2LEN ANAcare organizat în România, care abordează aspecte legate de managementul alergiilor alimentare din ghidul GA2LEN 2022, factorii care influențează alergenicitatea și impactul lor în alergiile alimentare.

Sesiunile vor fi susținute de lectori de prestigiu din străinătate, dintre care menționăm:

  • Dr. Antonella Muraro, Past President EAACI (Spitalul Universitar din Padova, Italia),
  • Dr. Hania Szajewska (Universitatea din Varșovia, Polonia),
  • Dr. Sophia Tsabouri (Universitatea din Ioannina, Grecia),
  • Dr. Emilia Vassilopoulou (Universitatea Elenă Internațională, Salonic, Grecia),
  • Gavriela Feketea (Spitalul de Pediatrie Karamandaneio, Patras, Grecia), alături de experți din România.

 

Programul preliminar este disponibil acum! 

Vă invităm să-l descărcați (click pe link-ul de mai jos):

PROGRAM PRELIMINAR