Organizații studențești

La Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu există o veche și frumoasă tradiție a organizațiilor studențești. În acțiunile lor, organizațiile studenților sunt independente, dar universitatea sprijină activitățile cu caracter științific, social sau cultural ale studenților, considerându-le indisolubil legate de viața academică.

Fără acțiunile colective ale studenților noștri, viața din universitate ar fi lipsită de culoare, dinamism și tinerețe.

 

Organizația studenților mediciniști

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj este organizația reprezentativă pentru studenții Facultății de Medicină, specializarea Medicină Generală, din cadrul UMF „Iuliu- Hațieganu” Cluj-Napoca.
Site: http://www.osmcluj.ro

 

Societatea Studențească de Chirurgie din România

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR) este o asociație non-profit, non-guvernamentală, care are ca scop promovarea informației medicale, în special în domeniul chirurgical, printre studenții interesați de medicina intervențională.

Site: https://www.sscr.ro/filiale

 

Organizația studenților farmaciști

Organizația studenților farmaciști, fondată în 1995, are ca misiune formarea de profesioniști în domeniul farmaceutic prin dezvoltarea anumitor abilități specifice.

Site: http://www.osfcluj.ro

 

Organizația Studenților Stomatologi

Organizația Studenților Stomatologi din Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost fondată în 1996 cu scopul de a susține ideile, nevoile și dorințele studenților stomatologi.

Site: https://www.facebook.com/osscluj

 

Organizația INTERSTUDENT 

INTERSTUDENT promovează „unitatea universitară prin valorificarea diversității”. Proiectele INTERSTUDENT oferă studenților români și străini ai UMF CLUJ oportunitatea de a se implica activ în programe comune: științifice, culturale, sociale și sportive .

Site: http://interstudent2009.webs.com

 

MSF Cluj – filiala locală a Asociației Studenților Mediciniști Suedezi (SMSA)

MSF Cluj este o filială locală a Asociației Studenților Mediciniști Suedezi (SMSA) care face parte din Asociația Medicală Suedeză.
E-mail: msfcluj@gmail.com

 

Corporația CMC

Corporatia CMC are ca obiectiv să creeze un mijloc de solidaritate între studenții francofoni de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și să ușureze integrarea lor în România.
Site: http://cmcluj.fr/

 

EMSA – English Medical Student Association

Site: www.umfclujemsa.com

 

GSMSA – Global Swiss Medical Student Association

Organizația Global Swiss Medical Student Association a fost înființată în 2021 pentru a reuni studenții elvețieni care studiază medicina în străinătate.

Site: https://gsmsa.ch