Studenții internaționali descoperă Clujul multicultural, printr-un proiect inițiat de UMF „Iuliu Haţieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Student Association) și CMC (Corporation Médicale Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează, în perioada 25-29 septembrie 2023, a noua ediție a Seminarului de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză. Activitățile se desfășoară în paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2023, respectiv Welcoming Days 2023, și se adresează studenților admiși în anul I la programele de studiu cu predare în limbi străine de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

Programul cuprinde o zi a porților deschise, cu vizita Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, întâlniri cu  tutorii în cadrul programului de tutorat-mentorat dezvoltat în universitate, ateliere de inițiere în limba română, prelegeri și  ateliere pe tema  tehnnicilor de învățare eficentă în domeniul stiințelor din domeniul sănătății, dar și sesiuni administrative, în cadrul cărora studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România, precum și alte informații utile. Pentru o deplină acuratețe, sesiunile administrative sunt organizate în parteneriat cu Serviciul de Imigrări al Județului Cluj, Casa de Asigurări de Sănătate și Poliția care deservește campusul universitar.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 25 septembrie 2023 – ora 9 :30 pentru studenții de la secția engleză și ora 11:30 pentru studenții de la secția franceză – în Aula ”Iuliu Hațieganu”.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” este o universitate internațională și multiculturală, în cadrul căreia se află una dintre cele mai mari comunități de studenți francofoni din afara Franței și cel mai mare număr de studenți internaționali din România, aproximativ 3.000.

În această săptămână, și studenții români din anul întâi au parte de ”Zilele Bobocilor”, un program de integrare și acomodare în mediul universitar din Cluj-Napoca. Cele trei facultăți din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” vor desfășura o serie de întâlniri și activități introductive, organizate în colaborare cu organizațiile studențești din cadrul universității – OSM (Organizația Studenților Mediciniști), OSS (Organizația Studenților Stomatologi) și OSF (Organizația Studenților Farmaciști).

Anul universitar 2023-2024 va începe, la UMF ”Iuliu Hațieganu”, în data de 2 octombrie și va fi marcat printr-o ceremonie la care vor participa membrii comunității academice.