Înscrierea la ediția locală a hackatonului european

Stimați membri ai comunității academice,
UEFISCDI vă invită să vă înscrieți la ediția locală a hackatonul european EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship program, o inițiativă dezvoltată de Comisia Europeană. Evenimentul va avea loc online, între 19-22 iunie 2024. Limba de desfășurare va fi engleza.
Scopul acestei competiții este de a valorifica experiența și cunoștințele echipelor participante astfel încât, prin colaborare, să se dezvolte  soluții inovatoare în vederea rezolvării provocărilor climatice care afectează viața cotidiană. Temele ce vor fi abordate în cadrul competiției sunt propuse de cetățeni. Concursul se va desfășura în 22 de  țări europene și asociate, iar în România este organizat de UEFISCDI. Din fiecare țară se vor alege 2 echipe câștigătoare care vor concura în finala competiției.
 
EU Sparks for Climate este deschis tuturor, atât cetățenilor interesați să participe la rezolvarea provocărilor climatice cât și cercetătorilor care doresc să contribuie cu expertiza și  experiența lor profesională.  Îndrumate de facilitatori si mentori, aceste echipe multidisciplinare vor parcurge o serie de ateliere de lucru pentru a-și dezvolta și testa modele de soluții pentru provocările climatice specifice identificate. 
 
Pentru a participa la competiție, înscrierile se fac fie ca cercetător, fie ca cetățean. Nu este necesară experiența anterioară în hackatoane sau concursuri similare. Linkurile pentru înscriere:
Mai multe detalii despre hackaton, program, provocări, premii și condiții de participate sunt disponibile aici:  https://uefiscdi.gov.ro/bucharest-hackaton-inside-the-eu-sparks-for-climate-citizens-hackaton-championship
 
Vă invităm să vă inscrieți în competiție și să contribuiți cu experiența voastră profesională la găsirea celor mai bune soluții pentru provocările climatice cu care ne confruntăm!
 
Echipa de organizare a Hackatonului EU Sparks for Climate.