Disciplina Anatomie și embriologie

Adresă: Str. Clinicilor, Nr. 3-5
Telefon: 0264431880

Șef de disciplină: Prof. dr. Adriana Filip
E-mail: gabriela.filip@umfcluj.ro

 

Izvoarele istorice arată că în anul 1775 anatomia era predată la Colegiul Academic Universitar din Cluj (fost iezuit). Anatomia a fost cea dintâi disciplină înființată în cadrul Facultății de Medicină a Universității „Franz Joseph” din Cluj, devenită după 1919 Universitatea „Regele Ferdinand I”.
Împreună cu Disciplina de Anatomie Patologică și Disciplina de Medicină Legală, Disciplina de Anatomie și Embriologie este situată în Institutul „Anatomia”, prima și cea mai amplă construcție realizată în complexul medical universitar clujean la înființarea acestuia (1888).

Primul șef al disciplinei, profesorul Davida Leo (1852-1929), a pus bazele muzeului de anatomie al universității noastre. După 1919, Davida Leo a înființat Institutul de Anatomie al Universității din Szeged. În perioada interbelică, Disciplina de Anatomie și Embriologie a fost condusă de profesorul Victor Papilian (1888-1956), autorul primului tratat de anatomie redactat în limba română. În 1934, acesta primește de la maestrul său, prof. Dimitrie Gerota, un exemplar al ecorșeului realizat de Constantin Brâncuși, păstrat astăzi în muzeul disciplinei.

Clădită pe o istorie strălucită, luminată de victorii dobândite cu mari eforturi (amintim bombardamentele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în care Institutul „Anatomia” a fost puternic avariat), Disciplina de Anatomie și Embriologie își aduce și astăzi aportul didactic la formarea viitorilor medici ai Almei Mater Napocensis, oferind cursuri de anatomie descriptivă, topografică, secțională clinică, de embriologie și de antropologie la programele de licență (Facultatea de Medicină și Facultatea de Medicină Dentară) și la programe de master (Cercetări avansate în investigaţia criminalistică şi în medicina legală). Cursurile sunt însoțite de lucrări practice, în care anatomia este studiată atât prin disecția pe cadavre umane, cât și prin tehnici moderne (tablete de disecție virtuală).

Membrii colectivului disciplinei au activitate clinică integrată în spitalele clujene, iar activitatea de cercetare acoperă un spectru larg de interese științifice, fiind orientată spre anatomia clinică, cu specificul specialității fiecărui cadru didactic. Cercetările noastre sunt valorificate în publicații științifice de prestigiu și recunoscute prin premii ale Societăţii Anatomiştilor din România și ale Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării din România.

 

    

 

Cadre didactice

 

Șef disciplină – Profesor universitar dr. Adriana Filip
E-mail: gabriela.filip@umfcluj.ro

  • absolvent al Facultăţii de Medicină Cluj-Napoca, promoţia 1993;
  • cadru didactic univeristar al UMF Cluj-Napoca din 1997 si doctor in medicina din 2004;
  • conducător de doctorat din 2017 și membru CSUD din 2024
  • șef al Departamentului nr 1, Științe Morfo-funcționale din 2023
  • membru fondator și trezorier al ASOM – Asociaţia Stresul Oxidativ în Medicină şi al BIOCOM – Centrul de studiu al biocompatibilităţii produşilor naturali şi de sinteză; trezorier al Societății Romane de Fiziologie – Physiology 2020-2024.
  • director a doua proiecte nationale PN II/2008 si PCE/2026 si responsabil partener a unui proiect PCCA/2011;
  • autor/coautor a 145 articole ISI (102 autor principal si 43 coautor), IF cumulat ca autor principal = 357,16; Indice Hirsch =29;
  • medic primar in specialitatea dermatovenerologie.

Teza de abilitare: Strategii terapeutice complexe utilizând porfirine, produşi naturali şi materiale hibride cu produşi naturali în inflamaţie şi tumori experimentale”, Ordin de Ministru 5354/29.09.2016

Activitate didactica: cursuri Medicină Generală (Fiziologie pana în 2023 și apoi Anatomie și Embriologie din anul universitar 2023-2024), cursuri opționale Școala Doctorală, Masterat de Medicină Psihosomatică și Masterat Cosmetologie, cursuri postuniversitare Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare.

Domenii de interes științific: studii privind efectul antiinflamator si anticarciongenetic al nanoparticulelor metalice de aur și argint, funcționalizate cu compuși naturali și căile de semnalizare implicate în carcinogeneza orală și cutanată, studii de terapie fotodinamică pe tumori experimentale; cercetarea efectului fotochemopreventiv al unor compuși naturali în tumorile cutanate fotoinduse; studii de citotoxicitate și eficiență pe diferite linii celulare a unor compuși de sinteză si extracte naturale.

 

Conferențiar universitar dr. Crivii Carmen Bianca
E-mail: bianca.crivii@umfcluj.ro

Dr. Crivii Carmen Bianca este Doctor în Medicină și Conferențiar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF Cluj Napoca.

Membră a comunității academice din 2000, doamna doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară cu studenții anului I și II, secția română, engleză și franceză, cât și cu studenții masteranzi. Este coordonatoarea cercului științific studențesc de Anatomie, Anatomie imagistică și Embriologie.

Doamna doctor este autoare/coautoare a 14 capitole, 9 cărți naționale/internaționale, autoare/coautoare de articole ISI/BDI, coordonatoare lucrări de licență, membru în echipa de cercetare a 4 studii clinice.

Participarea activă la manifestările științifice i-au adus recunoașterea muncii depuse prin acordarea de premii naționale/internaționale.

 

Conferențiar universitar dr. Dumitraşcu Dinu Iuliu
E-mail: d.dumitrascu@elearn.umfcluj.ro
Site personal: www.drdinudumitrascu.ro

Este medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, deținător al titlului de doctor în științe medicale și în prezent conferențiar universitar în cadrul Catedrei de anatomie și embriologie a UMF Cluj-Napoca.

Formarea sa a început ca elev la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca, urmând apoi studiile de medicină la UMF „Iuliu Hațieganu” (2000–2006). În plus, a beneficiat de o bursă Erasmus în perioada 2004–2005 la Universitatea din Düsseldorf. (În paraele a efectuat un stagiu clinic de șase luni la „Kaiserswerther Diakonie Klinik für Plastische und Ästhetische Chirurgie”).

În 2006, prin concurs, a obținut o bursă doctorală la Catedra de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul UMF Cluj-Napoca, finalizând teza „Transplantul de mână – Contribuții clinice și experimentale” în 2013.

De-a lungul carierei sale, a urmat numeroase cursuri de perfecționare și stagii în domenii precum chirurgia estetică, chirurgia sânului, rinoplastia, microchirurgia și chirurgia mâinii, în locații prestigioase precum Cluj, Istanbul, București, Paris, Roma, Miami, Köln, München, Düsseldorf, Foggia, Atena, Innsbruck și altele.

A activat ca medic rezident la Clinic de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă a Spitalului de recuperare  Cluj-Napoca și la Clinica de Chirurgie a Mâinii și Chirurgie Reconstructivă a spitalului Universitar din Augsburg, Germania.

Pe lângă activitatea clinică, a participat la numeroase simpozioane și congrese științifice, atât în țară, cât și în străinătate. Portofoliul său științific include peste 40 de lucrări publicate, o carte și 10 capitole de carte. Este, de asemenea, trainer de proceduri estetice injecțabile pentru Allergan Medical Institute și colaborator la workshopuri de chirurgie estetică și anatomie.

Din februarie 2013, a devenit asistent universitar în cadrul Catedrei de Anatomie și Embriologie Umană a UMF Cluj-Napoca; din 2017 ocupă funcția de Șef de Lucrări la aceeași catedră, iar din 2024 este conferențiar. Activitatea sa didactică se axează în special pe predarea anatomiei în secțiile română și franceză.

Este membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România și al Societății Române de Anatomie.

Activitatea sa clinică și de cercetare este completată de supraspecializări în chirurgia estetică a sânului (implant mamar, lifting și reducție mamară), intervenții la nivelul feței, remodelare corporală (liposucție, abdominoplastie), rinoplastie, precum și proceduri estetice minim invazive (acid hialuronic, toxină botulinică, biostimulatoare de colagen, lasere).

 

Conferențiar universitar dr. Badea Alexandru Florin
E-mail: alexandru.badea@umfcluj.ro

Dr. Badea Alexandru Florin este Doctor în Medicină, Conferentiar universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a U.M.F “Iuliu Hațieganu” , Cluj Napoca . Este absolvent al facultatilor de Medicina Generala si Medicina Dentara , medic specialist Chirurgie orală și maxilo-facială.

Membru al comunității academice din anul 2014 domnul doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare la Facultatea de Medicină Generală și Medicină Dentară cu studenții anului I și II, secția română și engleză precum și cu medici rezidenți.

Domnul doctor este autor/coautor a multiple capitole în cărți de specialitate, autor/coautor a peste 33 de articole ISI/BDI precum si colaborator la workshopuri de specialitate.

Activitatea clinică și de cercetare a domnului doctor a fost completată de supraspecializări în domeniul metodelor imagistice moderne în regiunea capului și gâtului, a tehnicilor moderne în implantologia dentară precum și a chirurgiei orale și maxilo-faciale.

 

Șef de Lucrări dr. Micu Carmen
E-mail: carmen.micu@umfcluj.ro

Activitate didactică universitară:

  • Cursuri si lucrari practice de anatomie si embriologie, anatomie topografica si sectionala, pentru studenții din anul I și anul II, Facultatea de Medicină Generala sectia Engleza.
  • Cursuri de anatomie pentru studenții din anul I, Facultatea de Medicina, sectia AML.
  • Cursuri de pregătire pentru examenul de admitere la facultatea de medicina.
  • Participare la manifestări ştiinţifice în domeniile de interes.
  • Metode de predare şi învăţare.
  • Workshop pentru studenţii englezi: Anatomy: Why? What? How?
  • Dezvoltarea şi malformaţiile sistemului reno-ureteral; corelaţii anatomo-clinico-imagistice la copil; anomalii renale in cadrul sindroamelpr cromozomiale si noncromozomiale.
  • Psihopedagogia şi psihologia educaţională

Activitate didactică post universitară: Cursuri postuniversitare

Activitate profesională, medic specialist chirurgie generala:

  • Chirurgie endocrina (chirurgia tiroidei si paratiroidelor)
  • Chirurgie abdominală/digestivă
  • Chirurgia defectelor parietale (hernii, eventrații)
  • Chirurgia sânului
  • Chirurgia bolii varicoase
  • Patologia chirurgicală a pielii și țesutului celular subcutanat
    Proctologie
  • Chirurgie oncologică paleativă: montare port-a-cath pentru chimioterapie

Domenii prioritare de interes:

Chirurgie plastica, reparatorie si microchirurgie reconstructiva

Activitate științifică și cercetare: participarea la Programele Naţionale de Cercetare ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Proiecte de cercetare/ Granturi, publicarea de articole în reviste de specialitate.

Domenii prioritare de cercetare: chirurgia robotica a glandei tiroide, inginerie biomedicală

 

Asistent universitar dr. Nicoara Sergiu Mihai

  • 2003 – medic specialist chirurgie generala
  • 2004 – asistent universitar UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
  • 2021 – diploma de doctor cu tema: „Tehnica învățării prin predarea Anatomiei utilizând hărțile conceptuale, de către studenții Anului I de Medicină Generală: Eficiență, Limite și Perspective”.

Domenii de interes: chirurgia oncologică tiroidiană, ginecologică și mamară

Tipuri de intervenții chirurgicale:

  • patologie digestivă şi hepato-pancreato-biliară la Clinica Chirurgie III, sub îndrumarea prof. dr. Vlad, dr. Pop Flaviu şi conf. univ. dr. Iancu Cornel
  • patologie arterială şi cardiacă la Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară, sub îndrumarea prof. dr. Barsan
  • patologie mamară, ginecologică, tiroidiană şi digestivă la Insitutul Oncologic “Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, secţia Chirurgie, sub îndrumarea prof. dr. Lucian Lazăr, dr. Hica Ştefan, dr. Valentin Popescu şi dr. Emilian Neagoe
  • patologie urologică şi a defectelor parietale în urologie la Insitutul Oncologic “Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, sub îndrumarea dr. Sorin Popescu

Activitate didactică: aplicarea în cadrul laboratoarelor de anatomie al unor tehnici de predare pentru formarea gândirii medicale a studenților, dar și a îmbunătățirii memoriei de lungă durată.

Cursuri de formare şi specializare

  • 2000: Cursul de Chirurgie laparoscopică, modulul I, absolvit la Clinica Chirurgie III, prof. dr. Sergiu Duca
  • 2002: Cursul de Chirurgie laparoscopică, modulul II – avansaţi, absolvit la Clinica
  • Chirurgie III, prof. dr. Sergiu Duca
  • 2002: Cursul de Chirurgie hepato-biliară, absolvit la Clinica Chirurgie III, conf. dr. Vlad
  • 2003: Cursul de Endoscopie digestivă şi terapeutică, UMF “Carol-Davila” Bucureşti, prof. dr. Voiosu
  • 2003: Pregătirea practică de Endoscopie digestivă şi terapeutică, UMF “Carol Davila” Bucureşti, prof. dr. Voiosu
  • 2004: Cursul de Training Autogen – metoda Schultz, dr. Liana Don
  • 2005: Cursuri de pregătire pentru activitatea doctorală, UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Achimas
  • 2008-2009: Curs de engleza generala Cluj-Napoca, șef de curs Ioana Hanchevici
  • 2009: Curs de cancere metastatice intraabdominale IOCN Cluj-Napoca conf. dr. Dan Emil
  • 2009: Curs Jose Silva’s UltraMind ESP System Cluj-Napoca
  • 2012: English for healthcare professional Cluj-Napoca Coordonator Flavia Zah
  • 2016-2021: Cursuri ca doctorand la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB.

Distincții: Premiul I în cadrul Congresului XIX (2018) al Societății Române de Anatomie

 

Asistent universitar dr. Capraș Roxana Denisa
E-mail: dr.caprasroxanadenisa@gmail.com

Dr. Capraș Roxana Denisa este Asistent Universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și medic specialist în obstetrică-ginecologie. Activitatea didactică o desfășoară din 2015, predând lucrări practice studenților secției franceze de la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară, anii I și II.

Autoare a 4 capitole și coautoare a 8 articole publicate în reviste ISI/BDI, Dr. Capraș și-a obținut titlul de doctor în medicină în 2020. Cercetările sale s-au concentrat pe integrarea medicinei bazate pe dovezi în practică.

Dr. Capraș este deosebit de interesată de utilizarea tehnologiilor digitale pentru predarea anatomiei. Este implicată activ în dezvoltarea unor metode de învățare interactive care să îmbunătățească înțelegerea anatomiei de către studenți, integrând platforme educaționale moderne și simulări virtuale.

Pe lângă activitatea academică, Dr. Capraș și-a completat pregătirea clinică prin multiple specializări, inclusiv în ecografia obstetrică-ginecologică, colposcopie, histeroscopie și chirurgie laparoscopică. A participat la numeroase workshopuri de specialitate, atât naționale, cât și internaționale, contribuind la avansarea practicilor clinice și academice.

Prin dedicarea sa în educația medicală și cercetare, Dr. Capraș contribuie activ la formarea viitorilor medici și la adoptarea noilor tehnici educaționale digitale în cadrul UMF Cluj-Napoca.

 

Asistent universitar dr. Bădulescu Claudiu Iulian 
E-mail: claubad05@elearn.umfcluj.ro

Dr. Bădulescu este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu “ din Cluj-Napoca. În timpul facultății a efectuat în fiecare an stagii de voluntariat în București pe secțiile de chirurgie de la Institutul Oncologic și Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.

Pregătirea în rezidențiat a efectuat-o în cadrul Institutului Oncologic “Prof.Dr.Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca unde, pe lângă intervențiile chirurgicale efectuate a practicat și primele puncții mamare ghidate ecografic.

A finalizat doctoratul în patologia tiroidiană malignă și a participat la numeroase cursuri de perfecționare. Are competență în ecografie generală și este membru activ în Comunitatea Eduson, participând ca lector la diverse workshop-uri de ecografie. A obținut de asemenea competenta în chirurgie oncologică si este medic chirurg în cadrul Spitalului Medlife Humanitas.

 

Asistent universitar dr. Munteanu Vlad Cristian
E-mail: vladcristian.munteanu@elearn.umfcluj.ro

Dr. Munteanu Vlad este Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF Cluj Napoca și medic specialist Urologie la Institutul Oncologic.

Membru al comunității academice domnul doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare în cadrul lucrărilor practice la Facultatea de Medicină și Farmacie cu studenții anului I și II, secția română.

Autor a 2 capitole, autor/coautor a 7 articole ISI/BDI, este doctor în științe începând cu anul 2023 iar activitatea lui clinică și de cercetare a fost completată de supraspecializarea în ecografie generală, imagistică urologică, uro-oncologie și chirurgie laparoscopică.

 

Asistent universitar dr. Budușan Maria
E-mail: marcumaria88@elearn.umfcluj.ro

Asistent universitar dr. Budușan Maria
E-mail: marcumaria88@elearn.umfcluj.ro
Telefon: 0740453330

Dr. Budușan Maria este Doctor în Medicină, Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF Cluj Napoca și medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență- Compartimentul de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială.

Membră a comunității academice din anul 2020 doamna doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare în cadrul lucrărilor practice la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie cu studenții anului I și II, secția română și engleză.

Doamna doctor este autoare a 3 capitole, autoare/coautoare a 6 articole ISI/BDI, colaborator la workshopuri de specialitate și membru a echipei de cercetare în cadrul unui grant internațional.

Participarea activă la manifestările științifice i-a adus recunoașterea muncii depuse prin acordarea de premii.

 

Asistent universitar dr. Creteanu Razvan

Dr. Creteanu Razvan, este Doctor in Medicina, Asistent universitar la Disciplina de Anatomie si Embriologie a U.M.F „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si medic specialist stomatologie generala.

Membru al comunitatii academice din 2001, dl. dr. isi desfasoara activitatea didactica ca si cadru de predare in cadrul lucrarilor practice la U.M.F Cj. cu studentii anului I, sectia MG si MD engleza.

Dl. dr. este autor/coautor a 7 articole ISI / BDI, colaborator la workshopuri de specialitate. Activitatea lui clinica si de cercetare a fost completata cu Master in Reabilitare Orala, competenta in Radiologie si peste 15 ani de activitate practica in cabinetul privat.

 

Asistent universitar dr. Țichil Ioana
E-mail: Ioana.Tichil@umfcluj.ro
Vizibilitate activitate: https://drtichil.ro

Dr. Țichil Ioana este Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF Cluj Napoca și medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Centrul Medico-Chirurgical Interservisan, Spitalul Transilvania, Clinica Nexus Medica si Clinica Optisan.

Membră a comunității academice din anul 2018 doamna doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare în cadrul lucrărilor practice la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară cu studenții anului I și II, secția franceză.

Autoare a multiple capitole de carte și articole științifice doamna doctor a participat la conferințe și cursuri atât în România, cât și în străinătate (Australia, Finlanda, Islanda, Marea Britanie), fiind tototdată o prezenţă activă în cercetarea ştiinţifică în domeniu. Doamna doctor își începe studiile doctorale în anul 2019, activitatea ei de cercetare fiind centrată pe patologia pacienților cu arsuri.

 

Asistent universitar dr. Bonea Julian Emanuel
E-mail: boneajulian7@gmail.com

Doctorand în Medicină Generală

Domnul doctor este medic în cadrul specialității Chirurgie Cranio-Cervicală, Chirurgie Maxilo-Facială, Chirurgie Orală și Dento-Alveolară fiind atestat în manopere chirurgicale care cuprind patologiile benigne și maligne, traumatismele complexe, și procesele infecțioase ale oaselor, structurilor moi, superficiale și profunde ale capului și gâtului, precum și patologiile glandelor salivare.

De asemenea este dublu licențiat în Medicină Generală și Medicină Dentară, fiind absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul U.M.F „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca începând cu anul 2023 și absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul U.M.F Târgu-Mureș începând cu anul 2018.

Debutul carierei Universitare a fost marcată de toamna anului 2022 când a obținut titlul de doctorand în medicină generală și începutul anului 2023, când a obținut titlul de Asistent Universitar în cadrul Disciplinei de Anatomie și Embriologie Umană, U.M.F „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

În prezent își desfașoară activitatea profesională în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în paralel cu activitatea didactică desfășurată în fața studenților de anul I și II de la programele de studiu Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Balneo-fizio-kinetoterapie, secția română și engleză din cadrul U.M.F ,,Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, precum și activitatea de cercetare științifică intitulată „Corelația între infecția cu virusul HPV și incidența cancerului în sfera Cranio-Maxilo-Facială, în rândul populației din România, în funcție de comportamentul sexual”.

De-a lungul timpului a participat la multiple cursuri naționale privind diagnosticul și tratamentul multimodal al multiplelor afecțiuni maligne ale organismului uman precum și la cursuri naționale de inițiere și perfecționare în aplicarea implanturilor dentare.

În domeniul științific este de asemenea implicat în proiectul de cercetare științifică din domeniul Oncologiei Medicale,în colaborare cu Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, intitulat „Importanța depistării precoce în cancerul mamar”.

 

Asistent universitar dr. Pop Dalina-Diana

Dr. Pop Dalina-Diana este Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF Cluj-Napoca și medic rezident în specialitatea Medicină Internă.

Membră a comunității academice din 2023, își desfășoară activitatea didactică ca și Asistent universitar la Facultatea de Medicină cu studenții anului I, secția română şi engleză. Între 2018 și 2020, a fost cadru didactic asociat la Disciplina de Semiologie a UMF Cluj-Napoca predând la liniile română și engleză.

Autoare/coautoare a 7 articole ISI/BDI. Doctorand din anul 2018 cu activitate clinică și de cercetare aflată în curs de desfășurare.

 

Asistent universitar dr. Făgărășan Giorgiana

Asistent Universitar, medic specialist Chirurgie Generală

Doctorand – domeniu: Chirurgia în cancerul colorectal; Biomarkeri în cancerul colorectal

Activitate clinică: medic specialist Chirurgie Generală

Domenii de interes: chirurgia minim-invazivă; chirurgia oncologică colorectală; chirurgia endocrină; chirurgia sânului

Direcții de cercetare: Chirurgia Colorectală

Activitate didactică: stagii practice linia română și engleză.

 

Asistent universitar dr. Iustin Zaieț
E-mail: z.iustin@elearn.umfcluj.ro

Medic specialist în disciplina Ortopedie și Traumatologie, la Centrul Medico-Chirurgical Interservisan și Clinica Union Medical.

Membru al comunității noastre academice din anul 2021, domnul doctor își desfășoară activitatea didactică în cadrul lucrărilor practice, studenților anului I și II de la secția română a Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

Autor a 3 articole ISI/BDI, domnul doctor este doctorand începând cu anul 2017 iar activitatea sa clinică și de cercetare este axată în jurul tematicii: Chirurgia robotică în osteosinteza intramedulară.

 

Asistent Universitar Dr. Telecan Teodora
E-mail: telecan_teodora@elearn.umfcluj.ro

Dr. Telecan Teodora este Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și medic rezident în specialitatea Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj.

Membră a comunității academice din anul 2021, în calitate de cadru didactic asociat și din anul 2024 în calitate de asistent universitar, doamna doctor își desfășoară activitatea didactică în cadrul lucrărilor practice ale Facultății de Medicină și Farmacie, cu studenții anului I și II, secția română și engleză.

Doamna doctor a început studiile doctorale în anul 2021, teza dânsei axându-se pe utilizarea inteligenței artificiale în asistarea diagnosticului adenocarcinomului prostatic, pe imaginile de rezonanță magnetică multiparametrică.

Autoare a 3 capitole de carte, autor principal a 9 articole indexate ISI, co-autoare a 15 articole indexate ISI/BDI și având un h-index de 6, respectiv un factor de impact cumulat de 38.7, sfera de interes și cercetare a doamnei doctor cuprinde aplicațiile analizei texturale și a algoritmilor de tip machine-learning în automatizarea diagnosticului, gradării și stadializării histopatologice a afecțiunilor oncologice.

 

Asistent universitar dr. Roman-Pepine Diana
E-mail: pepine.diana@elearn.umfcluj.ro

Dr. Roman-Pepine Diana este Asistent universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca și medic rezident în specialitatea Cardiologie.

Membră a comunității academice din anul 2023 doamna doctor își desfășoară activitatea didactică ca și cadru de predare în cadrul lucrărilor practice la Facultatea de Medicină și Farmacie cu studenții anului I și II, secția română și franceză.

Doamna doctor este doctorandă din anul 2023 iar activitatea ei clinică și de cercetare a fost completată de cursuri de perfecționare în ecocardiografie și imagistică non-invazivă în sfera patologiilor cardiovasculare, atât în România cât și în Franța. De asemenea experiența de medic rezident a fost îmbogățită și în spitalul din Béziers, Franța, unde a avut o oportunitate valoroasă de învățare și dezvoltare profesională.

Deși la început de drum doamna doctor se remarcă prin etica în muncă, perseverență și dorința de perfecționare.

 

Asistent universitar dr. Ștefana Medan

Ștefana Medan este medic rezident urolog, aflată în prezent în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca. Începând cu anul 2024 este și asistent universitar la catedra de Anatomie și Embriologie a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde își îmbogățește continuu cunoștințele și contribuie la formarea viitorilor specialiști în medicină.

Ștefana a obținut diploma de licență în Medicină în 2019 la Universitatea „Iuliu Hațieganu”, și la promovarea examenului de rezidențiat a ales specialitatea urologie. Din anul 2022 este studentă a școlii doctorale a aceleiași Universități.

Începând din 2020, Ștefana își desfășoară activitatea de rezident, având un interes deosebit pentru urologia funcțională și uroginecologie, domenii în care își dorește să aducă contribuții semnificative prin cercetare și practică medicală.

Este co-autoarea a unui capitol de carte, autoare/coautoare de articole ISI/BDI , oragnizatorul primului curs de urodinamică pentru rezidenți din Cluj-Napoca și parte din comitetul de organizare a multiple cursuri postuniversitare de urologie și chirurgie minim invazivă. Ștefana este implicată încă din studenție in asociația S.A.R.U.S. (students association of robotic urologic surgery).