Cuvântul Decanului

De-a lungul existenței sale de peste un secol, Facultatea de Medicină Cluj-Napoca a format numeroase generații de medici excelenți, devotați profesiei lor și atenți la nevoile pacienților lor. Numele nostru este deja un brand local, iar modul în care comunitatea ne percepe numele reflectă anii de străduință și dăruire a profesorilor noștri, precum și a studenților și absolvenților noștri.

Facultatea de Medicină găzduiește oportunități excepționale de educație și cercetare. În ultimii ani, dezvoltarea noastră a fost fără precedent și se traduce în integrarea și recunoașterea europeană a școlii noastre de medicină, prin acreditările noastre naționale și internaționale. Modernă și dinamică, Facultatea noastră se remarcă prin programele educaționale atractive: patru programe de licență, paisprezece programe de masterat, o școală doctorală remarcabilă și toate specializările de rezidențiat.

Misiunea echipei noastre de management este de a îmbunătăți constant calitatea activităților noastre de predare și, implicit, a asistenței medicale. Pe lângă toate cele de mai sus, trebuie să remarcăm că Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este una dintre puținele instituții de învățământ superior din lume care oferă un curriculum în trei limbi, în română, engleză și franceză, pentru aproximativ 2.500 de studenți internaționali din peste 60 de țări.

Internaționalizarea este un aspect cheie al Facultății noastre de Medicină și, într-un context în care provocările majore ale timpului nostru necesită soluții concertate la nivel global, este mai importantă ca niciodată.

Studiul aici vă oferă oportunitatea extraordinară de a trăi într-un mediu multicultural, de a vă lărgi orizonturile, de a întâlni colegi de la care puteți învăța lucruri noi și care vă pot inspira sau influența.

Descoperă Facultatea noastră!

Decan,
Prof. dr. Șoimița Mihaela SUCIU