Decanatele eliberează duplicate ale carnetelor de student, în caz de pierdere sau deteriorare, contra cost, cu plata unei taxe stabilite de Senatul UMFIH în anexa la contractul de studii „Taxe de școlarizare”. De asemenea este necesară publicarea într-un ziar local a unui anunț privind pierdere carnetului de student. În acest sens, studentul va lua legătura cu secretariatul facultății.

Se depun la registratură cu număr înregistrare:

  • Cererea pentru duplicat carnet student;
  • Chitanță duplicat carnet student;
  • Carnetul deteriorat dacă este cazul;
  • Chitanța/Dovada plății pentru anunțul de la ziar;
  • O fotografie ¾.

  • medic universitate-cămin 7
  • cerere tipizată pentru motivarea absențelor înregistrată cu nr. de înregistrare la Registratura Decanatelor sau atașată (forma PDF) împreună cu motivarea pe platforma JobRouter
  • apoi se motivează absența/ele) 

Motivările medicale eliberate de alte instituţii decât cabinetul medical al U.M.F. vor fi vizate de către cabinetul medical U.M.F înainte de depunerea la decanat împreună cu o cerere individuală înregistrată la Registratura Decanatelor, în care se solicită motivarea absenței/lor.

Da, se poat emite duplicate după legitimațiile de transport. Puntru aceasta aveți nevoie de următoarele documente:

  • Cerere pentru eliberare duplicat legitimație, înregistrată la Registratura Decanatelor;
  • Dovada plății pentru anunț la ziar, declarat ca nul sau deteriorat;
  • O fotografie ¾.

Conveția de practică este distribuită fiecărui responsabil de an la începutul fiecărui an școlar împreună cu un formular tipizat de Raport de practică și numele evaluatorului de practică pentru anul respectiv.

Pași de urmat:

Convenția de practică se completează în 2 exemplare semnate și parafate de medicul dentist de la cabinetul privat/clinica privată unde se efectuează practica pe parcursul verii.

Cele 2 exemplare trebuie apoi semnate de cădre cadrul didactic evaluator de practică, aferent anului respectiv după care vor fi predate la secretariatul decanatului pentru a fi vizate de către Rector.

Art. 139. Reexaminările pentru modificarea notei se desfăşoară cu aprobarea decanului facultăţii, cu respectarea următoarelor principii: 

(1) reexaminarea pentru mărirea notei se aplică numai examenelor promovate; 

(2) pe durata şcolarizării, numărul maxim de reexaminări posibile este egal cu dublul numărului de ani de studiu al programului de învăţământ pe care îl frecventează studentul; 

(3) într-un an universitar nu pot fi susţinute mai mult de 2 reexaminări pentru mărirea notei; 

Art. 139. 

(1) Pentru a putea solicita reexaminarea în vederea măririi notei, un student trebuie să nu aibă niciun credit restant (să fie integralist). 

(2) Atributul de integralist al unui student este stabilit la sfârşitul fiecărei sesiuni de examene şi se aplică începând cu sesiunea urmatoare. 

Art. 140. Reexaminarea este susţinută în faţa unei comisii constituită din trei cadre didactice de predare, comisie numită de către şeful de disciplină. 

Art. 141. Reexaminarea pentru modificarea notei se susţine în sesiunile de reexaminare I sau II. 

Art. 142. 

(1) Nota obţinută la reexaminare este definitivă şi se trece în registrul matricol, indiferent dacă este mai mică sau mai mare decât nota obţinută iniţial. Pentru reexaminare în vederea măririi notei, examenul se desfășoară integral, prin parcurgerea tuturor probelor. 

(2) Nota obţinută intră în calculul mediei anuale. 

Art. 143. Pentru reexaminarea în vederea măririi notei se achită o taxă prevăzută în Anexa „Taxe Școlare”.

Art. 96. 

(1) Studentul are dreptul de a se prezenta la examenul de la o disciplină de cel mult trei ori pe parcursul unui an universitar. 

(2) Planul de învăţământ cuprinde 4 sesiuni de examene pentru învăţământul liniar: sesiunea de iarnă, sesiunea de vară şi două sesiuni de reexaminare. 

(3) În cazul învăţământului cu desfăşurare liniară, studentul se poate prezenta la examen după cum urmează: 

a) prima prezentare în sesiunea care urmează desfăşurarii cursului; 

b) a doua prezentare în sesiunea restanțe I; 

c) a treia prezentare în sesiunea restanțe II.

Art. 99. Pentru cea de a treia posibilitate de prezentare la examen, studentul achită o taxă conform anexei „Taxe şcolare”

Studentul trebuie să dovedească OBLIGATORIU plata celei de-a treia prezentări la secretara de an pentru a i se emite catalog pentru disciplina restantă și OBLIGATORIU să prezinte chitanța cadrului didactic examinator.

Art. 73. 

(1) Motivarea absenţelor înregistrate la discipline se face de către conducerea facultăţii, pe baza actelor justificative şi a cererii individuale înregistrată la secretariatul facultăţii. 

(2) Depunerea documentelor justificative la decanat trebuie realizată în termen de cel mult 10 (zece) zile lucrătoare de la reluarea activităţii didactice de către student. 

(3) Motivările nedepuse la decanat în timpul sus menţionat nu sunt luate în considerare, iar absenţele aferente sunt considerate nemotivate. 

Art. 74. Pentru motivarea absenţelor medicale care însumează mai mult de 14 zile consecutive este necesară prezentarea unui bilet de ieşire din spital sau a unei adeverinţe vizată de o comisie medicală stabilită de conducerea universităţii. 

Art. 75. Motivările medicale eliberate de alte instituţii decât cabinetul medical al U.M.F.I.H. vor fi vizate de către cabinetul medical U.M.F.I.H. înainte de depunerea la decanat. 

Art. 76. Motivarea absenţelor se poate face doar în baza unei adeverinţe eliberate de decanatul facultăţii.

Art. 71. 

(2) Absenţele la curs nu se recuperează decât în cadrul aceleiaşi săptămâni, cu altă serie, dacă este posibil şi dacă nu este perturbată desfăşurarea activităţilor didactice. Nu se percep taxe pentru absenţele efectuate la cursuri. Fiecare disciplină îşi stabilește modalitatea proprie de recuperare a absenţelor, de regulă prin organizarea de ședințe de recuperare la sfârșitul semestrului/modulului. După încheierea semestrului/ modulului, absențele nu mai pot fi recuperate. 

(7) La începutul fiecărui an sau semestru (pentru disciplinele de semestru), fiecare disciplină face publică prin afişare modalitatea de recuperare a lucrărilor practice/stagiilor.

Până la data de 15 septembrie a fiecărui an rapoartele de practică trebuie trimise/aduse la secretariatul decanatului de Medicină Dentară.

  • Raportul se completează cu NUME si PRENUME student;
  • Se completează cu datele/perioada în care s-a efectuat (conform Regulamentului trebuie să fie efectuate în total 160 ore de practică de specialitate/an de studiu).
  • Se completează în spațiile destinate tematicii, cu cuvântul „ÎNDEPLINIT” sau ,,EFECTUAT” sau ,,DA”
  • Se semnează și parafează de medicul dentist, coordonatorul de practică

Doar în situații excepționale, motivate în scris și aprobate de către conducerea facultății.

Da. Un student poate trece de la taxă la buget în urma rezultatelor foarte bune la învățătură din anul precedent și un student de la buget poate trece la taxă dacă situația școlară se deteriorează.

Da. Dacă această modificare survine înaintea celui de-al doilea semestru al ultimului an de studii.

Adeverința de student se obține de la secretariatul facultății prin depunerea unei cereri înregistrare în prealabil la Registratura universității.

După încetarea întreruperii studentul va achita taxele aferente anului univeristar în care revine conform anexei „Taxe de Școlarizare.”

Art. 51. Mobilitatea academică internă definitivă (transferul) 

(1) Mobilitatea academică internă definitivă poate fi efectuată de la o instituție de învățământ superior de stat acreditată la UMFIH, aplicând sistemul european de credite transferabile (ECTS). 

(3) Mobilitatea academică internă definitivă se poate efectua atât de către studenții finanțați de la bugetul de stat, cât și de către studenții cu taxă și se realizează cu respectarea prevederilor legale privind capacitatea de școlarizare și finanțarea învățământului superior și cu acceptul instituțiilor de învățământ superior acreditate implicate. 

(4) Mobilitatea academică internă definitivă se poate realiza între programe de studii cu același număr total de credite de studiu transferabile obligatorii, din același domeniu, ținând seama de aplicarea sistemului de credite transferabile (numărului minim de credite necesar anului/semestrului de studiu în care va fi înmatriculat). Mobilitatea academică definitivă se realizează numai după îndeplinirea tuturor cerințelor prevăzute în programul de învățământ (student integralist) și dacă media este peste 9 la programele de studiu ale facultăților de medicină și medicină dentară, respectiv media 8,50 la programele de studiu ale facultății de farmacie. 

(5) Mobilitatea academică internă definitivă se aprobă, în limita cifrei de școlarizare stabilită și aprobată de Senatul universitar, ținând cont de: a) aplicarea sistemului de credite transferabile; 

a) compatibilitatea programelor de studii și a planurilor de învățământ; 

b) criteriile de performanță profesională stabilite de universitate și de fiecare facultate în parte; 

c) situații sociale/medicale care să justifice transferul. 

(6) Mobilitatea academică internă definitivă se face la cerere, la începutul anului universitar, ca urmare a demersului studentului. Cererea tip, întocmită în două exemplare, se depune la secretariatele facultăților. Cererile aprobate se semnează de către decan și de către rector. 

(7) Conducerea fiecărei facultăți aplică recunoașterea și echivalarea creditelor de studiu transferabile, stabilește prin proces-verbal examenele de diferență în vederea alinierii la planul de învățământ al promoției la care au fost transferați, perioada de susținere a acestora (dar nu mai mult de două semestre consecutive) și alte activități obligatorii pe care studenții transferați trebuie să le îndeplinească. 

(8) Înmatricularea studenților acceptați pentru mobilitate academică definitivă se realizează în conformitate cu cerințele legale privind înscrierea modificărilor în Registrul Matricol Unic. 

(9) Mobilitatea academică internă definitivă se face pe principiul „subvențiile urmează studentul”. 

(10) Cererea de mobilitate academică internă definitivă, aprobată, se depune, în original, atât la facultatea la care solicită mobilitatea cât și la facultatea de la care a solicitat mobilitatea, înainte de începerea anului universitar. Documentele în original pentru completarea dosarului de student vor fi depuse la secretariatul facultății la care a fost acceptată mobilitatea. 

(11) Mobilitatea academică internă definitivă de la programele de studii acreditate sau autorizate provizoriu ale instituțiilor de învățământ superior particulare nu este posibilă în cadrul UMFIH.

ARACIS – Agenția Română de asigurare a calității în învățământul superior este o instituție publică autonomă, de interes național, cu personalitate juridică și cu buget propriu de venituri si cheltuieli. Agenția nu este supusă ingerințelor politice sau de orice alt fel.
Misiunea ARACIS este de a efectua evaluarea externă a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare de programe de studii specifice învățământului superior, care operează în România cu scopul de:

  • a testa, pe baza standardele de calitate, capacitatea organizațiilor furnizoare de educație de a satisface așteptările beneficiarilor;
  • a contribui la dezvoltarea unei culturi instituționale a calității învățământului superior;
  • a asigura protecția beneficiarilor direcți de programe de studiu de nivelul învățământului superior prin producerea și diseminarea de informații sistematice, coerente și credibile, public accesibile, despre calitatea educației;
  • a propune Ministerului Educației Cercetării și Inovării strategii și politici de permanentă ameliorare a calității