GREENMED – stagii de practică, dezvoltare durabilă și competențe verzi pentru studenții de la UMF Cluj-Napoca

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Educație Și Ocupare 2021 – 2027

Prioritatea P07: „Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului și o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic”

Obiectiv specific ESO4.5.: „Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie (FSE+)”

Titlu proiect: „GREENMED – stagii de practică, dezvoltare durabilă și competențe verzi pentru studenții de la UMF Cluj-Napoca”

Contract de finanțare nr. G2025/2544/15.01.2025

 

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „IULIU HAȚIEGANU” DIN CLUJ-NAPOCA (Beneficiar) în parteneriat cu SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA lansează proiectul „GREENMED – stagii de practică, dezvoltare durabilă și competențe verzi pentru studenții de la UMF Cluj-Napoca”, Cod SMIS 2021+: 313208.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni, între 01.02.2025 – 31.01.2027.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței pe piața muncii a trei programe de studii de la Facultatea de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală și Radiologie și imagistică), prin derularea în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a stagiilor de practică medicală de specialitate și dezvoltarea de competențe de antreprenoriat, competențe socio-emoționale și competențe verzi.

Obiectivele specifice ale proiectului:

OS1: Îmbunătățirea abilităților practice a 280 studenți înmatriculați la 3 programe de studii din cadrul Facultății de Asistență Medicală și Stiințe ale Sănătății – UMFIH (AMG, BFK, RI), prin participarea la stagii de practică de specialitate în spitale publice și private din Cluj-Napoca și prin participarea la concursuri de abilități practice în Centrul de Simulare.

OS2: Îmbunătățirea competențelor antreprenoriale și de antreprenoriat „verde” a 45 studenți ai Facultății de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății – Programele de studii AMG, BFK și RI- prin participarea la cursuri ale căror obiective vizează însușirea principalelor abilități de a conduce și dezvolta afaceri de succes și de a exersa metode și tehnici pentru a iniția și gestiona afaceri verzi.

OS3: Promovarea comportamentelor pro-ecologice și creșterea gradului de conștientizare a gravității problemei schimbărilor climatice cu implicații asupra sănătății în rândul studenților UMFIH, prin organizarea și implementarea campaniei de informare și conștientizare „Schimbările climatice și sănătatea umană” și a conferinței „Impactul schimbărilor climatice asupra sănătății umane”.

OS4: Îmbunătățirea competențelor socio-emoționale a 100 de studenți din grupul țintă, prin participarea la workshop-uri de dezvoltare de competențe morale, la cursuri de gestionare a conflictelor, precum și workshop-uri pe tema comunicării cu pacienții aflați în situații speciale (îngrijiți în ATI, aparținători și pacient aflat în faza terminală).

OS5: Susținerea angajabilității absolvenților Facultății de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății, prin realizarea unei analize de identificare a unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale a UMFIH (competențe verzi, mediu, climă și schimbări climatice).

Rezultatele proiectului:

R1: 280 studenți care efectuează stagiile de practică de specialitate

R2: 230 studenți care au finalizat cu succes stagiul de practică

R3: 280 subvenții de practică acordate studenților la finalizarea stagiilor de practică

R4: 60 premii acordate studenților la concursurile de abilități practice

R5: 45 studenți participanți la cursurile de dezvoltare a competențelor antreprenoriale

R6: 1 campanie de informare și conștientizare „Schimbările climatice și sănătatea umană”

R7: 25 studenți „Ambasadorii campaniei” instruiți în cadrul campaniei „Schimbările climatice și sănătatea umană”

R8: 1 conferință „Impactul schimbărilor climatice asupra sănătății umane” derulată la nivelul UMFIH

R9: 100 studenți participanți la cursuri/workshop-uri axate pe dobândirea de competențe socio-emoționale

R10: 1 analiză instituțională de identificare de nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale a UMFIH (competențe verzi, mediu, climă și schimbări climatice)

Bugetul total al proiectului: 4.926.000,00 lei

Valoarea finanțării nerambursabile: 4.187.100,00 lei, din care 640.380,01 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Valoarea cofinanțării beneficiarului și partenerului: 98.519,99 lei.

 

DIRECTOR DE PROIECT
Prof. dr. Șoimița SUCIU

 

Informații suplimentare/date de contact:

Secretariat Facultatea de de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății, Str. Louis Pasteur nr. 4, Et. 1, Camera 11 , Cluj-Napoca

Persoană de contact: Andrea Boleman

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați mfe.gov.ro

 

Investim în viitorul regiunii!