În cazul în care ați fost testat RT-PCR SARS-CoV2 pozitiv:

     1. Dacă aveți simptome și/sau un test rapid pozitiv acasă, sunați 112 să fiți programați pentru testare sau mergeți direct, echipați corespunzător (mască, mănuși) la un laborator acreditat de testare. Dacă testul este pozitiv rămâneți 14 zile în izolare (la domiciliu/Hotel UMF). Trimiteți rezultatul testului pe adresa de email 
     Obs. Izolarea începe din momentul recoltării testului oficial.
     2. Dacă vi se recomandă izolare la domiciliu și locuiți în cămin studențesc sau în gazdă și nu vă puteți izola de colegi, anunțați universitatea la adresa de email covid19@umfcluj.ro și veți primi cazare pe perioada izolării în hotelurile UMF.
     3. Anunțați universitatea despre starea dumneavoastră la adresa de mail covid19@umfcluj.ro, precizând data testului pozitiv.
     4. De asemenea, dacă aveți nevoie de ajutor pentru aprovizionare cu alimente anunțați universitatea la adresa de mail covid19@umfcluj.ro.
     5. Puteți reveni la universitate după minimum 14 zile de izolare în funcție de recomandarea medicului din spitalul unde ați fost evaluat. La revenirea la facultate trebuie să fiți asimptomatic și să aveți aviz de intrare în colectivitate de la medicul universității :
           • Date de contact:
                 – dr. Augustina Burnete, tel. 0374834954
                 – orar: luni – miercuri între 13.00-18.00; marți – joi – vineri între 8.00 -13.00
                 – email:  
                 – str. Victor Babeș, nr. 13, et 2, cam. 201

Dacă sunteți contact cu caz confirmat cu infecție SARS-CoV2:

Ce înseamnă contact direct?   

Contact cu o persoana pozitivă fără mască, mai mult de 15 minute, la mai puțin de 1,5 m distanță, nevaccinat. Contactul direct se stabilește de către DSP în urma anchetei epidemiologice a cazului pozitiv cu care s-a venit în contact.

Contactul direct stă în carantină 14 zile, cu posibilitatea ieșirii începând cu a 8-a zi, dacă testul PCR efectuat în ziua 5-7 de la contact este negativ. Dacă testul este pozitiv rămâne în izolare încă 14 zile.

   1. Trimiteți un email de informare la universitate pe adresa  și pe adresa .
   2. Sunați la 112 dacă deveniți simptomatici (febră, simptome respiratorii, astenie, grețuri, vărsături, diaree, lipsa gustului, lipsa mirosului) pentru a fi testați.
   3. Dacă locuiți în cămin cu un coleg confirmat cu infecție, anunțați universitatea la adresa de email   și o să fiți izolat în hotelurile UMF

 ATENȚIE! Orice persoană care a purtat masca și a respectat distanțarea fizică NU e considerat contact direct!

                 Excepție de la măsura carantinării de 14 zile: persoanele vaccinate cu schema completă de vaccinare și cu peste 10 zile de la ultimul vaccin, asimptomatice, NU stau în carantină, NU trebuie să se testeze și NU sunt considerate contact direct sau persoanele confirmate pozitiv pentru infecție SARS-COV 2 în ultimele 180 de zile anterioare contactului și a trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data contactului!

RECOMANDARE: Persoanele vaccinate simptomatice se vor testa PCR.