Apel la candidaturi deschis în perioada 11 martie – 12 iulie 2024 pentru mobilități Erasmus+ destinate personalului angajat al UMFIH (personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic, cercetători științifici, tehnic-administrativ)
Biroul Erasmus+ din cadrul Departamentului de Relații Internaționale vă face cunoscută posibilitatea de a participa la concursul de selecție în vederea obținerii finanțării pentru efectuarea unei mobilități de predare sau de formare.
Potrivit Ghidului Programului Erasmus+, personalul angajat în instituțiile de învățământ superior deținătoare a ECHE are posibilitatea de a participa la două tipuri de mobilități:
- Mobilitate cu scop de predare = perioadă cuprinsă între 2 zile și 2 luni (minim 5 zile, în cazul Țărilor Partenere), petrecută de un cadru didactic angajat al unei instituții de învățământ superior într-o universitate/instituție parteneră în cadrul Programului Erasmus+, cu scop de a preda minim 8 ore, în baza unui acord inter-instituțional.
- Mobilitate cu scop de formare = perioadă cuprinsă între 2 zile și 2 luni (minim 5 zile, în cazul Țărilor Partenere), petrecută de un angajat al unei instituții de învățământ superior într-o instituție parteneră în cadrul Programului Erasmus+, cu scop de formare/perfecționare/dezvoltare profesională.
În vederea depunerii candidaturii pentru o mobilitate Erasmus+ de perfecționare, cadrele didactice și celelalte categorii de personal trebuie să efectueze individual demersuri în vederea obținerii scrisorii de invitație
Pentru mobilități Erasmus+ de predare, lista acordurilor interinstituționale este disponibilă online.
Pentru apelul prezent, finanțarea se poate acorda pentru maximum 5 zile de activitate și 2 zile de transport (Numărul de zile de mobilitate finanțate se decide în funcție de bugetul proiectelor aflate în derulare, de indicatorii și obiectivele propuse).
Instituțiile gazdă pot fi situate într-una dintre următoarele țări: orice țară membră a Uniunii Europene, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord, Norvegia, Islanda, Liechtenstein.
Criterii de eligibilitate cumulative:
- să fie angajat al UMFIH cu contract de muncă ;
- să poată face dovada bunei cunoașteri a unei limbi de circulație internațională;
- să candideze pentru o mobilitate în orice țară participantă la program sau într-o Țară Parteneră, diferită de țara organizației de trimitere și de țara de reședință.
Componența dosarului de candidatură:
Dosarul de candidatură în vederea selecției pentru mobilități Erasmus+ de formare a personalului trebuie să conțină:
- Cerere de înscriere (solicitare individuală)
- CV redactat în limba română/engleză/franceză
- Scrisoare de invitație din cadrul instituției primitoare
- Scrisoare de motivație, redactată în limba română, care să precizeze obiectivele profesionale urmărite de candidat pe durata mobilității şi rezultatele aşteptate
- Acordul șefului ierarhic, redactat în limba română.
- Grila de autoevaluare completată de către candidat, la sectiunea autoevaluare
- Cartea de identitate/Pașaport.
Dosarul de candidatură în vederea selecției pentru mobilități Erasmus+ de predare trebuie să conțină:
- Cerere de înscriere (solicitare individuală)
- CV redactat în limba română/engleză/franceză
- Scrisoare de invitație din cadrul universității/instituției primitoare/Acord inter-institutional
- Scrisoare de motivație, redactată în limba română, care să precizeze obiectivele de predare și profesionale urmărite de candidat pe durata mobilității şi rezultatele aşteptate
- Cartea de identitate/Pașaport.
- Programul de predare (Mobility Agreement for Teaching) propus de către candidat, redactat în limba străină convenită cu instituţia gazdă.
Candidaturile se depun prin email, după cum urmează:
Cadrele didactice și alte categorii de personal angajate în cadrul Facultății de Medicină și în alte structuri ale universității vor trimite dosarele complete, într-un singur fișier PDF la adresa: mihaela.vidran@umfcluj.ro Mihaela Vidran, Referent DRI.
Cadrele didactice și alte categorii de personal angajate în cadrul Facultății de Farmacie, Facultății de Medicină Dentară și a centrelor de cercetare vor trimite dosarele complete, într-un singur fișier PDF la adresa: maria.bunea@umfcluj.ro Ioana Maria Bunea, Referent DRI.
Procedura de selecție a personalului pentru mobilități prin programul Erasmus+ (PLP 35-08), poate fi consultată pe pagina intranet a site-ului UMFIH, la secțiunea – Proceduri universitate .